Meghan a Harry pokřtili malého Archieho. Britové jsou vzteky bez sebe!

Křest malého Archieho 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2019 16:45 | Aktualizováno: 6. července 2019 22:16

Sobotní tajný křest syna vévodkyně Meghan a prince Harryho je události, která pořádně naštvala mnoho Britů. Podle nich je královská rodina zradila, když akci tajila a neumožnila na ni vstup médiím.

Meghan se s Harrym rozhodla, že jejich syn Archie bude pokřtěn tajně, a navíc nezvykle o víkendu. Pro srovnání, vévodkyně Kate a princ William na křest povolili vstup médiím, aby mohli tuto událost zprostředkovat veřejnosti.

Asi nikoho nepřekvapí, že Meghan nic takového nedovolila. Naopak, nechtěla ani, aby prosáklo datum křtu. Na veřejnost nakonec ale unikly i další informace. 

Na křest bylo pozváno 25 hostů, ne všichni se ale účastní. Chybí například královna Alžběta II., která má jiné povinnosti. Co ale není známo je jméno samotného kmotra. 

Vrtulníkem na Windsor naopak přiletěl dědeček Archieho, následník trůnu princ Charles s chotí Camillou, dorazila i chlapcova babička Doria Raglandová, matka Meghan. Mezi hosty byl Harryho bratr William s chotí Kate, kteří jsou sami rodiči tří dětí. 

Fotografie z křtu zveřejnili princ Harry a vévodkyně Meghan na Instagramu až po akci. Tím ale naštvali fanoušky, kteří královské rodině vzkazují, že jí to spočítají. Harry s Meghan podle řady lidí mohou zapomenout na to, že si za jejich peníze budou žít jako v bavlnce, ale pak se budou snažit utajit takové události.

Naštvaní uživatelé sociálních sítí tím naráží na renovace venkovského sídla Frogmore Cottage, kam se začátkem roku přestěhoval princ Harry a jeho žena Meghan. Ta přišla britskou státní pokladnu na 2,4 miliony liber (68,5 milionů Kč). 

Meghan si ale stojí za svým a chce Archieho vychovávat stranou od veřejného dění. Proč? Těžko říct, ona i Harry mají se slávou své zkušenosti a v případě dětí prince Williama a Kate se nezdá, že by na ně měla popularita špatný vliv.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)