Evropská premiéra Hvězdných válek: Přišli i oba princové. Zvěsti tvrdí, že oba ve filmu i hráli

Premiéra Stars Wars: Poslední z Jediů v Londýně za účasti obou princů (12.12.2017). 10

Autor: Jan Novák, stars24.cz

12. prosince 2017 23:04

Britští princové William a Harry se dnes na červeném koberci před londýnskou Royal Albert Hall připojili k tvůrcům již osmého dílu ságy Hvězdných válek, kteří přijeli film představit na evropskou premiéru. Zvěsti, že si princové ve filmu rovněž zahráli, ale královský palác ani režisér nepotvrdili, informovala agentura AP.

Film Star Wars: Poslední z Jediů má už za sebou světovou premiéru, která se konala v neděli v Los Angeles. Také na tu evropskou v britské metropoli dorazila řada filmových hvězd, které si v pokračování kultovní série zahrály. Fanoušky pozdravili například Daisy Ridleyová, Adam Driver či Mark Hamill. Kromě nich se po červeném koberci prošli i herci v bílých kostýmech takzvaných stormtrooperů.

Právě v celotělovém brnění stormtrooperů si v novém filmu údajně zahráli i princové William a Harry, kteří navštívili natáčení filmu loni v dubnu. Médiím to před časem prozradil herec John Boyega.

Zda se tato scéna do filmu nakonec dostala, ale není jasné. Královský palác se k "filmové kariéře" vnuků královny Alžběty II. odmítl vyjádřit. Komentovat věc dnes nechtěl na slavnostní premiéře ani scenárista a režisér snímku Rian Johnson. "Nemůžu to potvrdit, ani vyvrátit," řekl.

Do českých kin bude film Star Wars: Poslední z Jediů uveden 14. prosince.

Témata: film Star Wars: Poslední z Jediů Princ William Princ Harry Velká Británie Star Wars