Brutální život princezny Diany. Desátý kruh pekla za zavřenými dveřmi paláce!

Princezna Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2019 10:47 | Aktualizováno: 2. července 2019 22:33

Násilí, nevěra, podřezávání, bulimie, smrt. Britská princezna Diana si toho za zavřenými dveřmi královského paláce prožila tolik, že si to jen stěží dokáže někdo představit. V roli členky královské rodiny nebyla šťastná, ale lidé ji milovali.

To, že manželství mezi lady Dianou a princem Charlesem, nebylo právě nejšťastnější, je dnes již veřejné tajemství. V roce 1991 to však téměř nikdo nevěděl, stejně jako to, že Charles znovu navázal vztah s Camillou Parker Bowlesovou. Právě v té době se Diana se svým příběhem svěřila spisovateli Andrewu Mortonovi.

Morton ale zveřejnil například to, jak Diana hovořila o svatebním dni.„Zoufale jsem se snažila chovat dospěle, ale nevěděla jsem, jak to udělat, a nemohla jsem o tom s nikým mluvit. Vzpomínám si, že můj manžel byl velmi unavený - oba jsme byli dost unavení. Velký den,“ vysvětlovala princezna.

„Noc předtím jsem měla hodně zlý záchvat bulimie. Snědla jsem všechno, co jsem našla, což pobavilo mou sestru Jane, která se mnou bydlela v Clarence House. Nikdo nerozuměl tomu, co se děje, bylo to přísně tajné,“ uvedla.

Ráno před svatbu prý byla úplně klidná. „Smrtelně klidná. Cítila jsem se jako jehně, které jde na porážku. Věděla jsem to a nemohla jsem s tím nic dělat. Ten den jsem cítila velké očekávání. Štěstí, protože vás povzbuzovaly davy, ale nemyslím si, že jsem byla šťastná. Jak jsem šla uličkou, hledala jsem ji (Camillu). Věděla jsem, že tam byla, samozřejmě. Podívala jsem se na ni,“ vypráví.

„Vzpomínám si, že jsem byla tak zamilovaná do svého manžela, že jsem od něj nemohla odtrhnout oči. Jen jsem si prostě myslela, že jsem nejšťastnější holka na světě. Chystal se o mě starat. No, mýlila jsem se,“ přiznala v hovorech Diana. Po obřadu si podle svých slov uvědomila, jak velkou roli přijala – a neměla tušení, co vše se od ní vlastně bude chtít.

Po svatbě se prý její bulimie dramaticky zhoršila. „Vzpomínám si, že jsem si na líbánkách mohla vyplakat oči. Byla jsem tak hrozně unavená, ze všech možných důvodů. Mé sny byly otřesné. V noci se mi zdálo celou dobu o Camille. Byla jsem jí úplně posedlá," říká Diana.

Jen o pár měsíců později si prý na ni všichni ukazovali a říkali, jak strašně je hubená a že ji vylézají kosti. „V říjnu jsem byla ve velmi špatném stavu. Byla jsem v takové depresi a snažila jsem se řezat zápěstí žiletkami. Pršelo a pršelo a pršelo. Vrátili jsme se do Londýna, abychom vyhledali léčbu,“ přiznala otevřeně s tím, že ji vyšetřovali analytici i psychiatři, kteří jí dávali vysoké dávky valia a dalších léků.

Spisovatelka Sally Bedell Smithová vydala knihu pod názvem Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, kde dává dohromady obrázek toho, co se odehrávalo za zdmi královského sídla. Uvádí, že manželství Charlese a Diany bylo předem odsouzeno k zániku. Princ Charles si ji původně vzít nechtěl a učinil tak pouze proto, že mu jeho otec vyhrožoval. Pokud by se totiž neoženil, utrpěla by tím pověst celé královské rodiny. 

Témata: Lady Diana královská rodina (gbr) Lady Diana