To si Meghan děláš srandu? Tohle PLATIT NEBUDEME! Britům ruply nervy!

Meghan Markle 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2019 9:09

Jestli něco vévodkyně Meghan Markle umí, tak naštvat Brity. Těm už na ní vadí kde co. Především ale to, že utrácí jejich peníze. Na sociálních sítích se proto ptají jestli to, že si od nich nechá platit bydlení a nyní i dovolenou, myslí vážně, nebo je to jen blbý vtip.

Celou Velkou Británií hýbe v posledních dnech téma rekonstrukce Frogmore Cottage, sídla prince Harryho a jeho ženy Meghan. Brity totiž pobouřila částka, kterou pár na renovaci vynaložil. 

Vyšlo najevo, že princ Harry se svou ženou utratili na úpravu svého sídla zhruba 70 milionů korun z kapes daňových poplatníků. Ještě víc však pobuřují informace, na co tuto částku, o které si naprostá většina lidí může nechat jen zdát, použili.

Vévodkyně Meghan prý podle zdrojů z okolí britské královské rodiny nechala na zahradách kolem domu vybudovat dvě obří oranžerie, které jsou velmi náročné na provoz, jelikož musí být dokonale vytápěny, aby se citrusy daly pěstovat za jakéhokoliv počasí.

Jen speciální sklo, které bylo použito při stavbě oranžerií, stojí podle odborníků až 290 tisíc korun. To ale zdaleka nebyl nejvyšší výdaj královského páru. Výměna kotle a všech podlah ve Frogmore Cottage odsála z účtu těžko uvěřitelný jeden a půl milionu korun.

Navzdory tomu, že sídlo čeká v létě další rekonstrukce, jsou Britové ještě více vytočení tím, co vše nadále budou Meghan platit. Třeba cestu do Afriky, kam sice údajně jede z charitativních důvodů, mnoho lidí si to ale nemyslí. Domnívají se, že jede spíše na dovolenou. Za jejich peníze.

Návštěva je v plánu na podzim. „Pro nás je to skvělá zpráva, stejně jako pro jihoafrickou ekonomiku,“ cituje Caseyho deník The Sun. Diplomat statečně čelil i dotazům na spekulace o trvalejším stěhování Harryho a Meghan do Afriky. „Tohle je krátká návštěva, budou tady několik dní, nikoliv měsíců,“ odpověděl Casey. Tím ale podnítil spekulace o dovolené.

Britové jsou proto pořádně dopálení. Na sociálních sítích se do Meghan ostře pouští a odmítají se podílet na financování všech jejích výstřelků.

Témata: Meghan Markle Velká Británie