Al Bunda nebo Jay Pritchett?

Ed O’Neill jako Al Bunda 2

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

12. prosince 2017 7:38

Jméno herce Eda O’Neilla většině lidí nic moc nepoví. Když ale zmíníte Ala Bundu či Jaye Pritchetta, chytne se už téměř každý. V jakém životním období se Vám tento sympatický herec líbil nejvíce?

Urostlý americký rodák Ed O’Neill letos oslavil již jedenasedmdesáté narozeniny. Jeho životní rolí byl věčně naštvaný táta od rodiny Al Bunda, kterého O’Neill ztvárnil v komediálním seriálu Ženatý se závazky (Married with children) z devadesátých let po boku legendární otravné manželky Peggy. Ačkoli jako Al Bunda nebyl O’Neill zrovna prototyp sympaťáka, neustále se mračil a stěžoval si, tato role mu vynesla dvě nominace na Zlatý glóbus. Po skončení natáčení seriálu se O’Neill věnoval dabingu a hraní převážně vedlejších rolí ve filmech.

V roce 2009 byl obsazen do úspěšného seriálu Taková moderní rodinka (Modern Family) coby majetný otec rodiny a podnikatel ve skříňovém průmyslu Jay Pritchett. Zde už si zahrál o poznání milejšího muže a po boku má tentokrát o generaci mladší ženu, překrásnou kolumbijskou herečku Sofíu Vergaru (45). Ani Jay Pritchett si ovšem neodpustí občasné hudrování, zde už ale poněkud z jiných důvodů. Taková moderní rodinka je už podle názvu opět sondou do americké rodiny, ovšem v dnešním modernějším pojetí. Nechybí zde druhá manželství po padesátce, párek gayů, mužská chůva, a podobně.

Tento divácky úspěšný seriál se přestal natáčet letos po celých osmi letech od první klapky. Pro O’Neilla to ale rozhodně neznamená konec kariéry. Stále se věnuje účinkování ve filmech, letos se například objevil v díle Sun dogs režisérky Jennifer Morrison, předminulý rok pak v komedii Vincentův svět.

Koho máte z O’Neillových rolí raději? Naštvaného Ala, nebo postaršího klidnějšího Jaye

Témata: Ed O’Neill