Paľo Habera hazarduje se zdravím: Radám lékařů navzdory!

Pavol Habera 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. června 2019 11:44

Zpěvák Pavol Habera se nehledě na současná vedra vydal běhat, ale podle lékařů by si měl dát pořádný pozor. Renomovaný kardiochirurg mu dokonce důrazně doporučil, aby si zašel na vyšetření.

Většina lidí by při pohledu na zpěváka Pavola Haberu řekla, že na 57 let vypadá naprosto skvěle a zdravě, ale i on by si podle rad lékařů měl na sebe dávat pořádný pozor. Jenže i tak se občas projeví jako rebel a udělá něco, co by si měl raději odpustit.

Na Instagramu se totiž pochlubil fotkou z běhu, který absolvoval v extrémním vedru. „Před chvílí jsem si byl v tomto pekle zaběhat venku. Tuším, že je tam trochu teplo. Dal jsem hodinku,“ popsal svůj výkon na sociální síti.

Vzápětí dodal, že blížící se koncerty budou po sportovním výkonu v extrémních podmínkách dozajista procházkou růžovým sadem. „Těžko na cvičišti, lehko na koncertě,“ parafrázoval Habera známé přísloví.

Jenže slovutní odborníci se při pohledu na fotografii zhrozili. „Mezi jedenáctou a třetí bych v těchto vedrech ven nešel. Je to úplná hloupost,“ řekl slovenskému deníku Nový Čas renomovaný kardiolog.

„Každý, kdo chce sportovat, by si měl nechat udělat kardiologické vyšetření. Nikoliv EKG, ale zátěžové EKG. Sportování je senzační věc, ale bez seriózního kardiologického vyšetření bych do takové zátěže v tomto vedru určitě nešel,“ důrazně radí lékař. Uvidíme, zdali jej Habera ve zbytku léta poslechne…

Témata: Pavol Habera