Archie a JEHO SMRT? Meghan Markle opět Britům vyrazila dech. Už jsou z ní na prášky!

Meghan Markle a princ Harry se pochlubili novorozeným synem 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. června 2019 15:59 | Aktualizováno: 28. června 2019 23:13

Jak už server stars24.cz informoval, britský princ Harry s manželkou Meghan a synem Archiem zamíří na podzim na svou první společnou zahraniční cestu do Jihoafrické republiky. Po společné návštěvě Jihoafrické republiky bude Harry sám pokračovat ještě do Malawi, Angoly a Botswany. Podle Britů by ale možná měl sám zavítat všude.

"Toto bude jejich první oficiální cesta jako rodiny," stojí na instagramu u fotografie Harryho a Meghan. Jejich syn Archie Harrison Mountbatten-Windsor, jak zní jeho celé jméno, se narodil teprve letos v květnu.

Podle tiskových agentur mají vévoda i vévodkyně ze Sussexu Afriku ve značné oblibě. V minulosti uvedli, že se sblížili v roce 2016 právě na cestě do Botswany. "Stanovali jsme pod hvězdami," řekl Harry v jednom z rozhovorů poskytnutých stanici BBC.

Vévoda ze Sussexu, který je po svém otci Charlesovi, bratrovi Williamovi a jeho třech dětech šestým v pořadí nástupnictví na britský trůn, dlouhodobě podporuje boj proti AIDS v Africe i ochranu africké přírody. Britská média v minulosti spekulovala, že by se princ Harry s rodinou mohl dokonce do Afriky na čas přestěhovat, aby v některé ze zemí britského Společenství (Commonwealth) reprezentoval královskou rodinu.

To se nakonec ukázalo jako nepravdivé tvrzení. Britové jsou ale přesto pobouřeni. Na sociální síti dávají najevo svou nelibost zejména co se týče malého Archieho. Někteří tvrdí, že na tak náročnou cestu nebude připraven. A to zejména pokud by měl královský pár letět letadlem.

Další upozorňují na nesnesitelné vedro, které v Africe panuje. Jiní zase Meghan vyčítají, že vzhledem k tomu, že mu na podzim bude zhruba půl roku, nemůže dostat řadu očkování, které by měl člověk před cestou do Afriky mít. Bojí se tam, aby se někde něčím nenakazil, protože v jho věku by to mohlo znamenat tragédii!

Podle řady Britů je zkrátka nesmysl, aby královský pár na takovou cestu malého Archieho bral. Chápou ale, že ho Meghan nechce opustit, a proto navrhují, aby raději zůstala doma. Když už si své sídlo za jejich peníze tak vyšperkovala.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr) Princ Harry