Hollywood ve Varech: Hvězda Julianne Mooreová přiletěla s celou rodinou!

Julianne Moore (herečka) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. června 2019 17:00

Ani na letošním ročníku prestižního filmového festivalu v Karlových Varech nebudou chybět hollywoodské hvězdy. První vlaštovkou je herečka Julianne Mooreová, která přiletěla dnes. Dorazit má i Casey Affleck.

Ačkoliv karlovarský filmový festival začíná až v pátek, hlavní hvězda letošního ročníku dorazila už dnes. Americká herečka Julianne Mooreová přiletěla krátce po 13. hodině na místní letiště i s manželem a dětmi. Právě s rodinou chce ještě před slavnostním zahájením obdivovat krásy lázeňského města.

Zároveň čeká Mooreovou i setkání s diváky, s nimiž se má ještě před zahájením festivalu, na kterém si z rukou Jiřího Bartošky převezme Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii, pozdravit na červeném koberci před hotelem Thermal. V sobotu pak v Městském divadle uvede film Otisky prstů.

Tento snímek nepatří k těm úplně nejúspěšnějším v její filmografii. Mooreová je držitelkou Oscara, který získala před pěti lety za drama Pořád jsem to já. Tehdy obdržela i Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Letos jí do vitríny přibude i glóbus z Varů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karlovy Vary IFF (@kviff), Čen 27, 2019 v 5:40 PDT

Mooreová byla přáním organizátorů festivalu už delší dobu. Výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha před časem prozradil, že se s ní podařilo propojit prostřednictvím lidí z okolí herce Richarda Gerea, který do Varů zavítal před čtyřmi lety.

Americká herečka není jedinou hvězdou letošního festivalu, který potrvá do 6. července. V průběhu filmové přehlídky má dorazit i režisér Casey Affleck, který si to v lázeňském městě evidentně oblíbil. Vrací se sem totiž po pouhých dvou letech.

Témata: Julianne Moore Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)