Zemřel Max Wright (†75), hvězda seriálu Alf!

Max Wright

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. června 2019 13:19

Americký herec Max Wright, kterého si čeští diváci budou pamatovat jako otce rodiny z kultovního seriálu Alf, podlehl rakovině. Donedávna se přitom spekulovalo o pokračování legendárního sitcomu.

Americký herec Max Wright, kterého proslavila především role Willieho Tannera v seriálu Alf, je po smrti. Ve věku 75 let podlehl rakovině, zemřel v poklidu ve své kalifornské rezidenci. Nemoc v minulosti jednou porazil, stalo se tak v polovině devadesátých let, kdy legendární sitcom poprvé viděli čeští diváci.

Alf měl v Česku premiéru v roce 1994, tedy čtyři roky poté, co v USA seriál skončil. Na tuzemských televizních obrazovkách se seriál s pauzami objevuje dodnes. Celkem se natočilo 102 dílů, v nichž Wright ztvárnil poněkud zmatkující a často nerozhodnou hlavu rodiny Willieho Tannera.

Zpráva o smrti Wrighta přišla jen nedlouho poté, co bylo oznámeno, že slíbené pokračování seriálu nevznikne. V poslední epizodě s názvem Loučení se v závěrečných titulcích objevila věta „To be continued...“ (pokračování příště – pozn. red.), ale americká televize NBC už o další díly nestála.

Otázkou je, zdali by Wright – nebýt vážných zdravotních potíží – o natáčení pokračování stál. V minulosti se totiž objevily informace, že herci nebyli spokojeni s tím, že kvůli Alfovi museli odříkat jiné nabídky.

I přesto se Wright objevil v řadě dalších zajímavých děl. Profiloval se jako komediální herec, díky čemuž se mihl i v jiném legendárním sitcomu Přátelé. Hrál ale i ve filmech, jmenovat můžeme snímky Bílá Míle, Dej si pohov, kámoši či Sen noci svatojánské. Úspěchy slavil i v divadle.

Témata: Max Wright seriál Alf