Harry dostal podpásovku od Meghan: Vévodkyně opět znevažuje tradice!

Meghan Markle 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. června 2019 14:56

Takovou podpásovku od manželky si princ Harry rozhodně nezasloužil. Vévodkyně Meghan se před nedávnem rozhodla změnit něco, na čem jejímu muži moc záleželo. Experti už se bouří a tvrdí, že Američanka znevažuje královské tradice.

Tohle si vévodkyně Meghan za rámeček rozhodně nedá. Odbornice na královskou rodinu Ingrid Sewardová ji spražila za to, že se rozhodla pozměnit design zásnubního prstenu od prince Harryho. Žena, která monitoruje dění v britské královně od 80. let minulého století, se nechala slyšet, že něco podobného ještě nezažila.

„Přijde mi poněkud zvláštní, že Meghan chtěla předělat prsten, který její manžel navrhl speciálně pro ni,“ řekla Sewardová serveru Fabulous Digital. „Královský zásnubní prsten je kus historie, nikoliv šperk, který si zaslouží úpravy, ačkoliv třeba vypadá staromódně,“ dodala.

Fanoušci si změny všimli teprve nedávno. Původně prsten obsahoval tři diamanty, z nichž dva patřily matce Harryho princezně Dianě. Zlatá obruč prstenu je však nově také osázena diamanty. Zatím není jasné, kdy a proč byl design prstenu pozměněn.

„Prsten je ze žlutého zlata, protože to je její oblíbené, a hlavní kámen pochází z Botswany. Menší diamanty na každé straně pochází ze šperkovnice mé matky, abych měl jistotu, že je po celou dobu na této bláznivé cestě s námi,“ popisoval Harry původní prsten.

Reakce vévody ze Sussexu na nečekanou změnu designu není známá, ale od expertů si Meghan vyslechla drsnou kritiku. Znalci dění kolem královské rodiny to považují za znevažování tradic.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)