Šokující odhalení: Ke svatbě lady Diany s Charlesem nikdy nemělo dojít!

Princezna Diana (foto: Gegodeju)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. června 2019 8:39 | Aktualizováno: 23. června 2019 22:10

Svatba prince Charlese a Diany byla osudová chyba! Nemyslela si to jen zesnulá lady Diana, ale překvapivě i samotný Charles!

Charles a Diana se vzali v katedrále svatého Pavla dne 29. července 1981. Lady Diana se později svěřila svému životopisci Andrew Mortonovi, že od té doby toho litovala. Dnes není žádným tajemstvím, že se chtěla z manželství vymanit.

Teď se ale vůbec poprvé mluví o tom, že také Charles měl silné pochybnosti a že si zdaleka nebyl jistý, že je Diana skutečně ta pravá žena, kterou by se měl vzít!

Podle nové královské biografie, kterou napsal novinář Robert Jobson, jenž doprovázel prince Charlese na cestách po světě, budoucí král cítil, že manželství je jen „povinnost“.

Charles novináři prý zároveň řekl, že zrušení zasnoubení „by bylo katastrofální". Zesnulá princezna Diana už dříve uvedla, že se před zasnoubením setkali jen dvanáctkrát. 

Biografie, která byla napsaná Jobsem u příležitosti 70. narozenin syna královny Alžběty, obsahuje podle britských médií poměrně jasný pohled prince Charlese na manželství s Dianou. „Netrvalo dlouho, aby si uvědomili, že se k sobě vůbec nehodí," napsal Jobson.

Princ byl několik let po svatbě dokonce tak frustrovaný, že údajně svým přátelům řekl: „Zoufale jsem se chtěl v roce 1981 ze sňatku vyvléct, když jsem zjistil, jak hrozné jsou vyhlídky." Kromě toho podle novináře Charles řekl, že chtěl ze svatby zoufale vycouvat, protože si uvědomil, že Dianu vlastně vůbec nezná. Přesto svatbu nebyl schopen odvolat. Diana měla v době svatby 20 let.

Témata: Lady Diana královská rodina (gbr) Král Charles III. (Karel III.) Lady Diana