Harry a Meghan se vzepřeli: William nad nimi ztrácí kontrolu!

Britští princové William a Harry s manželkami 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. června 2019 14:59

K nejdůležitějším rolím britské královské rodiny patří v současnosti působení na poli charity. Královna si v tomto směru hodně slibovala od princů Williama a Harryho a jejich manželek, jenže spolupráce této čtveřice skončila dřív, než pořádně začala. Kdo za to může?

Loni se princ Harry a princ William společně se svými ženami objevili na dobročinné akci a britská média je ihned překřtila na „Fab Four“ (Fantastická čtyřka) v domnění, že vytvoří hvězdný tým, který bude koordinovat charitativní záležitosti. Harry a Meghan si však postavili hlavu a další spolupráci obou párů už odmítají.

„Harry chce s Meghan hledat svou vlastní cestu. Roky byl ve stínu Williama a Kate. Teď je plně pracujícím členem královské rodiny, chce svobodu v tom, co a jak dělá, což je jasná změna oproti tomu, co bylo před 12 měsíci,“ cituje deník The Sun slova královského komentátora Duncana Larcombea.

Od svatby s Meghan se pozice Harryho zásadně změnila. „William je celkem panovačný. Když byli jen tři (on, Kate a Harry), byl zvyklý mít věci pod kontrolou, ale najednou je nemá,“ řekl Sunday Times zdroj zevnitř paláce.

Informátor dodal, že Meghan „zná všechny triky“ a pomůže Harrymu stvořit „jejich vlastní značku“. Princ William si na to bude muset zvyknout. „Meghan a Harry si nenechají poroučet od Williama. Budou to dělat po svém,“ nechal se slyšet Larcombe.

Jako znalec dění v královské rodině uvedl, že klíčovým momentem byla svatba Harryho a Meghan. „Chtějí být nezávislí, mají vlastní tiskovou kancelář, oddělili se od Kensingtonského paláce a přestěhovali se do Windsoru,“ připomněl další nedávné změny. Přerušení spolupráce v oblasti charity tedy není nikterak překvapivé.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)