Vévodkyně Kate cítí křivdu: Královna Alžběta jí drsně srazila hřebínek!

Kate Middleton a královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. června 2019 12:56

O neshodách uvnitř britské královské rodiny se píše téměř každý den, až to působí dojmem, že si vjel do vlasů opravdu každý s každým. Kupříkladu královna Alžběta měla svého času velké problémy s vévodkyní Kate.

Zdá se, že křivda se v britské královské rodině servíruje na denním pořádku, vyhnout se svého času neměla ani vévodkyni Kate, která bývala – podobně jako Harryho manželka Meghan – trnem v oku dokonce i královně Alžbětě. Tvrdí to alespoň slovenský server Eva.

Problémem byl například její původ, Kate totiž nekoluje v žilách „modrá krev“, přesto se svatbou s Williamem dostala do nejvyšších míst královské rodiny, s velkou pravděpodobností se z ní časem stane dokonce manželka krále. Zatím si však občas musí zvykat i na ústrky.

Královna kvůli ní totiž nechala vzniknout nový protokol, který nařizuje, aby se vévodkyně z Cambridge uklonila před opravdovými pokrevními princeznami, a to jak ve společnosti, tak v soukromí. Kate však toto pravidlo musí bezpodmínečně dodržovat jen v nepřítomnosti manžela Williama.

Alžbětu rozzuřily také fotografie Kate nahoře bez, které se před lety dostaly na veřejnost. Palác musel vynakládat velké úsilí, aby je dostal z oběhu. Šokovala také výši investic do majetku, které vévodkyně žádala. S Williamem potřebovaly na renovaci dvou sídel dohromady několik milionů liber.

Ještě z jednoho důvodu pak Alžběta nemohla přijít Kate na jméno. Vadil jí počet vystoupení ženy prince Williama na veřejnosti, kterým začínala konkurovat právě samotné královně. Královská rodina zkrátka umí nové členy překvapit i nemile.

Témata: Kate Middleton Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)