VÁŽNÁ NEHODA kolony s Williamem a Kate! Převoz do nemocnice!

Kate a William 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. června 2019 10:50 | Aktualizováno: 19. června 2019 22:31

Britské královské rodině se letos na silnicích lepí smůla na paty. Po lednové nehodě prince Philipa boural i konvoj prince Williama a jeho ženy Kate. Havárie, při které byla vážně zraněna stařenka, je nyní předmětem vyšetřování.

Princ William a vévodkyně Kate byli v pondělí po poledni na cestě z Londýnu do Windsoru, kde měli v tamní kapli svatého Jiří absolvovat mši za rytíře Podvazkového řádu, když se stala velká nepříjemnost s dalekosáhlými následky.

Jedno z vozidel policejní eskorty, dle dostupných informací šlo o motorku, se ve čtvrti Richmond v jihozápadním Londýně střetlo s třiaosmdesátiletou stařenkou Irene. Důchodkyně byla po nehodě převezena ve velmi vážném, avšak stabilizovaném stavu do nemocnice.

Kensingtonský palác uvedl, že královský pár je událostí hluboce znepokojen a zarmoucen a se zraněnou ženou je v kontaktu. Stařenka od nich obdržela květiny. „Jejich královská výsost srdečně pozdravuje Irene a její rodinu a zůstane s ní v kontaktu během období rekonvalescence,“ řekl mluvčí Williama a Kate podle BBC.

Incident už vyšetřují nezávislí odborníci. „Naši zaměstnanci navštívili místo incidentu a po důkladném zvážení se rozhodli spustit nezávislé vyšetřování,“ sdělil BBC mluvčí The Independent Office for Police Conduct.

Vyšetřování je teprve na začátku, účastník nehody z řad policie spolupracuje s vyšetřovateli z pozice svědka. Co přesně se v Richmondu stalo, zatím není jasné. Pro královskou rodinu jde letos už o druhou dopravní nehodu, v lednu boural osmadevadesátiletý princ Philip.

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr) Policie Velká Británie