ŠOK! Královna Alžběta kašle na velký den Harryho a Meghan!

Meghan Markle a Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. června 2019 14:59

Princ Harry a vévodkyně Meghan intenzivně připravují malého Archieho na velký den, už příští měsíc jej chtějí nechat pokřtít. Obřadu ale nebude přítomna královna Alžběta. Stojí za její neúčastí neshody s populárním párem?

Jak už jsme vás dnes informovali, princ Harry a vévodkyně Meghan se pomalu chystají na velký den jejich syna. Podle Entertainment Tonight by měl malý Archie podstoupit už v červenci slavnostní křest, server se odkazuje na zdroje zevnitř britské královské rodiny, ale opírá se i o tradice.

Bývá totiž běžné, že se miminka z monarchie křtí během dvou až tří měsíců od narození. Platilo to tak i v nedávných případech Louise a Charlotte, dětí prince Williama a vévodkyně Kate, kteří nemají chybět mezi hosty tradiční ceremonie. Jedna důležitá osoba však má absentovat.

Ač veřejnosti není přesné datum křtu známo, členové královské rodiny už ho znají. Proto je už nyní jasné, že královna Alžběta II. nedorazí z důvodu pracovního závazku, který nelze zrušit. V historii ale nejde o nic neobvyklého, kupříkladu loni chyběla na křtu prince Louise.

Jinak však bude kaple, kterou Harry a Meghan zvolí, dozajista praskat ve švech. Účast kromě Kate a Williama přislíbil např. princ Charles s manželkou Camillou. Samotného obřadu se pak ujme samotný arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Co naopak zatím není jasné, jsou jména kmotrů malého Archieho. V médiích se často spekuluje o tenistce Sereně Williamsové, ve hře však má být i rodinná známá Violet von Westenholzová, která údajně seznámila Harryho s Meghan.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)