Tajemství daru pro Meghan objasněno: Kdo a proč jí ho dal?

Princ Harry a vévodkyně Meghan během Trooping the Colour 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. června 2019 15:38

Vévodkyně Meghan se během narozenin královny Alžběty po delším čase opět ukázala na veřejnosti i s novou ozdobou na ruce. Kdo, proč a při jaké příležitosti jí daroval už třetí prsten?

Jen čtyři týdny po porodu syna Archieho musela vévodkyně Meghan přerušit mateřskou dovolenou kvůli královským povinnostem. Na tradiční oslavě Trooping the Colour, pod kterou se skrývají narozeniny královny Alžběty, totiž nemohla chybět.

Královský blog Royal Mirror ihned upozornil na to, že se na prstu manželky prince Harryho objevil vedle zásnubního a snubního prstýnku už třetí klenot do sbírky. Fanoušci odhadovali, že jde dárek za porod, to ovšem nebyla celá pravda.

Prsten skládající se z malých drahokamů věnoval manželce princ Harry nejen k narození Archieho, ale i k prvnímu výročí svatby. Šperk je teď pro Meghan připomínkou dvou zásadních okamžiků jejího života.

Podle amerických magazínů People a US Weekly jde o tzv. prsten věčnosti neboli eternity ring, který opravdu souvisí spíš s výročím uzavření svazku. Meghan a Harry jej uzavřeli 19. května, což do časové osy pěkně zapadá, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že se Meghan několik týdnů neukázala na veřejnosti.

Kdo si však myslí, že je Harry v tomto směru průkopník, ten se mýlí. Prsteny věčnosti jsou totiž v královské rodině tradicí. Vévodkyně Kate jej od prince Williama dostala také, konkrétně krátce po porodu prince George.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)