Trump to přehnal! Harry se pomstil za Meghan! Proč vévodkyně chyběla?

Meghan Markle a princ Harry 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. června 2019 19:43

Americký prezident Donald Trump se setkání s krajankou Meghan během návštěvy Velké Británie nedočkal. Chladně se k němu choval i manžel vévodkyně, princ Harry. Proč se Meghan se šéfem Bílého domu nesešla?

Americký prezident Donald Trump přijel na návštěvu Velké Británie a celý první den strávil se členy královské rodiny. Nesetkal se však s krajankou Meghan. Vévodkyně ho v minulosti kritizovala, což šéf Bílého domu ani netušil. Když ho s tím však novináři konfrontovali, řekl, že netušil, že byla vévodkyně "tak sprostá".

Manžel Meghan, princ Harry, se - zdá se - rozhodl mu pomstít. Podle očitých svědků si totiž neplnil roli hostitele a Trumpa vytrvale ignoroval a vyhýbal se mu. Syn prince Charlese se měl tvářit mrzutě, jako by ani nechtěl být setkání přítomen.

Odbornice na britský královský protokol Ingrid Sewardová jej zkritizovala za to, že si stále neuvědomuje svou povinnost podporovat královnu bez ohledu na své osobní postoje. „Ani královna ostatně nikdy nenechala své osobní pocity převážit nad povinností,“ zdůraznila.

Ovšem bývalý hradní protokolář Jindčich Forejt se domnívá, že důvodem neúčasti vévodkyně Meghan nemusely nutně být neshody s americkým prezidentem. „Já ani nevidím důvod, proč by se setkání s Donaldem Trumpem měla účastnit. Není to nic proti zavedenému pořádku,“ řekl Expresu.

„Co se týče veřejné prezentace, své místo si Meghan Markle v královské rodině stále hledá. Je jen na královně, jaké místo vévodkyni dá,“ konstatoval Forejt.

Témata: Donald Trump Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)