Princ Harry a Donald Trump na večeři: Jeden velký trapas!

Princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. června 2019 8:41

Donald Trump zavítal do Velké Británie a je z toho pořádný rozruch. Nespokojenost vyjadřují někteří občané, sejít se s americkým prezidentem odmítla i jeho krajanka, vévodkyně Meghan. Její manžel princ Harry pak na večeři dělal, že ho nevidí.

Americký prezident Donald Trump včera dorazil na návštěvu Velké Británie, jejíž první den strávil prakticky výhradně s členy královské rodiny. Program zakončil večerní banket, kterého se zúčastnil i princ Harry. Podle očitých svědectví se syn prince Charlese a princezny Diany snažil Trumpovi všemožně vyhýbat.

V posledních dnech plnila stránky některých britských médií ostrá výměna názorů mezi Trumpem a Harryho ženou Meghan. Americký prezident k jejím několik let starým komentářům řekl, že „nevěděl, že byla tak sprostá“. Zdá se tedy, že princ se rozhodl držet basu se svou manželkou.

Podle deníku The Sun se Harry během banketu vůbec nevěnoval svým královským povinnostem. „Harry vypadal podrážděně, jako kdyby tam vůbec nechtěl být. Chová se značně nedospěle, když nechává osobní animozitu zvítězit nad dobrým vychováním,“ cituje Express komentátorku dění v královské rodině Ingrid Sewardovou.

„Ať jsou jeho osobní názory jakékoliv, je jeho povinností doprovázet královnu Alžbětu, která nikdy nedopustila, aby její osobní názory narušovaly plnění povinností. Je to příklad špatného chování,“ dodala Sewardová.

Jelikož Trumpova návštěva Velké Británie pokračuje i dnes a zítra, může mít princ Harry ještě šanci na nápravu. Zatímco dnes se má americký prezident věnovat politice, ve středu se se členy královské rodiny sejde na oslavách 75. výročí Dne D.

Témata: Princ Harry Donald Trump Meghan Markle královská rodina (gbr)