Meghan ve vězení? Královská rodina musela zakročit!

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2019 14:07 | Aktualizováno: 26. května 2019 14:52

V0vodkyně Meghan je známa tím, že si dělá co chce. Na venek to tak opravdu může vypadat, ve skutečnosti je ale opak pravdou. Meghan je pod neustálým dozorem královských úředníků a její režim připomíná spíše věznici, než luxusní život členky královské rodiny!

Na Meghan se ale sypou nejen zákazy, nýbrž i příkazy. Královský palác si totiž přivlastňuje sále více pravomocí. Bude například dohlížet na nákup ošacení vévodkyně Meghan a Harryho. Na jejich šaty budou využity finanční prostředky prince Charlese a královny Alžběty. Oba tak budou mít přehled o tom, za co a kolik nastávající rodiče utrácí.

Jak už stars24.cz informoval dříve, překvapivé je i nařízení týkající se mediální komunikace. Tvrdilo se, že Harry a Meghan dostanou vlastní mediální tým, který ale bude přímo podřízený Kensingtonskému paláci

V praxi to znamená, že veškerá komunikace která jde z úst Harryho a Meghan, musí projít skrze královské tiskové mluvčí. Nový tým navíc bude sídlit v Buckinghamském paláci, takže bude přímo pod dohledem prince Philipa, který bude podle serveru moci sledovat celý komunikační tok.

"Vypadá to jako by Vévodové ze Sussexu spadali pod jurisdikci Buckinghamského paláce, takže nemohou prostě jít pryč a dělat si co chtějí," řekl zdroj z paláce serveru The Times.

Nakonec je ale vše ještě horší. Daily Mail uvedl, že Meghan a Harry spadají ne pod Kensingtonský palác, ale přímo pod Buckinghamský palác, který nad nimi drží přísnou ruku! Cílem je, aby byli Harry a především Meghan pod neustálým dohledem! Důvodem má být fakt, že vévodkyně ze Sussexu svým chováním proti protokolu „vyděsila“ zaměstnance Buckinghamského paláce.

A Buckinghamský palác se řídí jasnou mantrou: „Když existují pochyby, nikdy nemluvte“. Jenže toho se Meghan nepustila a to, že si pustila pusu na špacír a dennodenně mluvila o svém otci, prý královské úředníky pořádně zděsilo! O komunikaci s médii a veřejností se proto teď Meghan a Harrymu stará Sara Lathamová.

Ta se ovšem musí řídit pokyny královnina tajemníka pro komunikaci Donalda McCabea, Personál starající se o vévodu a vévodkyni ze Sussexu je tak pod neustálým dohledem. Pracovníci Buckinghamského paláce mají dokonce v hledáčku i diář Meghan a Harryho a všechny jejich závazky a akce bedlivě sledují!

Cílem je také to, aby byli Sussexové koordinovaní se zbytkem královské rodiny a aby se jejich oficiální povinnosti nekryly. Je jasné, že pro úředníky Buckinghamského paláce je na prvním místě královna a pak další členové rodiny podle pevně stanovené hierarchie. Před Meghan a Harrym tak mají přednost i princ Charles a jeho žena Camilla!

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr) Královna Alžběta II.