ŠOK: Smrt princezny Diany nebyla náhoda? Nešlo prý o autonehodu!

Princezna Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2019 10:34

Tragická havárie v pařížském tunelu, při níž před 20 lety zemřela britská princezna Diana, nebyla náhoda. Tvrdí to svědci události, kteří se kvůli své výpovědi nyní bojí o život!

Robin a Jack Firestoneovi se ocitli krátce po havárii ocitli na místě neštěstí. Pro britský portál Daily Express ale až nyní popsali děsivý zážitek z konce srpna 1997.

Tvrdí, že smrt princezny Diany nebyla způsobena autonehodou. Podle nich šlo o úmysl, dost možná i vraždu! Oba si totiž vybavují dvě tmavá auta, která e v době tragické havárie pohybovala na místě činu.

Manželé popsali, že tou dobou byli na cestě taxíkem do jejich hotelu v Paříži. Vjeli do tunelu Pont de l'Alma jen chvíli poté, co v něm havaroval mercedes, ve kterém seděla Diana, její přítel Dodi Fayed, řidič Henri Paul a bodyguard Trevor Rees-Jones.

Tvrdí, že na místě tragédie zahlédli kromě havarovaného vozu i dvě podivně zaparkovaná a formálně vypadající vozidla. Přímo před mercedesem princezny Diany.

Tehdy ještě nevěděli, kdo v autě sedí. Že to byla Diana se dozvěděli až další den ráno. Okamžitě proto vyhledali policii, které chtěli říct, co viděli. Policista je ale měl odbýt s tím, že svědků události má dost.

"Byli jsme v šoku. Zemřela jedna z nejslavnějších žen na světě a oni nechtějí mluvit se svědky," uvedla Robin. Američané se opakovaně snažili kontaktovat britskou policii, jejich svědectví ale nevyslechla.

Jediný, kdo jim naslouchal, byl otec zesnulého milence princezny Diany Mohamed Fayed. Ten měl totiž stejnou teorii jako oni, domníval se, že posádka auta byla zavražděna.

Vyšetřovatelé ale nakonec rozhodli, že o vraždu nešlo. Z neúmyslného zabití nakonec obvinili řidiče mercedesu Henriho Paula a novináře, kteří se hnali za autem.

Manželé se ale bojí, že by se jim mohlo něco stát. Že by mohl někdo chtít umlčet jejich svědectví. Žijí proto ve střeženém komplexu. "Dodneška se bojíme kvůli tomu, co jsme viděli a co nám bylo řečeno. Podle mě nešlo o nehodu, a přístup úřadů mě v tom utvrzuj,"  dodala Robin.

Témata: Lady Diana Lady Diana