Král Karel III. často vynechával obědy. Poté, co mu byla diagnostikována rakovina, ale zavedl nový zvyk. Každý den si dal malé jídlo, svačinu. Na radu lékařů sní král každé poledne půl avokáda.
Král Karel III. při svém nabitém programu nikdy neměl čas na oběd. V únoru mu ale byla diagnostikována rakovina, po které na doporučení lékařů a "s jistou nechutí" začal přes den jíst.
Zdroj blízký královské rodině prozradil, že do svého dne zařadil speciální jídlo. "Každý den sní půlku avokáda, aby přežil celý den. To je důležité, zvláště pokud jste nemocní," uvedl podle serveru Telegraph.
Avokádo je nabité živinami. Je bohaté na vitamíny C, E a K, které svým antioxidačním účinkem podporují fungování imunitního systému a chrání buňky před oxidativním stresem.
Obsahuje také vitamíny skupiny B, které hrají důležitou roli při výrobě energie a metabolických procesech. Avokádo je vynikajícím zdrojem draslíku, který pomáhá regulovat krevní tlak a udržovat zdravé srdce.
Dalším velkým benefitem avokáda je, že obsahuje zdravé tuky, zejména nenasycené mastné kyseliny, které příznivě působí na kardiovaskulární systém.
Tyto tuky mohou pomoci snížit špatný LDL cholesterol a zároveň zvýšit dobrý HDL cholesterol. Pravidelná konzumace avokáda tak může přispět ke snížení rizika srdečních chorob.
Témata: Král Charles III. (Karel III.)