Tomáš Řepka riskuje další trest! Co zase provedl?

Drsňák Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. května 2019 9:26

Nejpozději v pondělí by měl fotbalista Tomáš Řepka nastoupit do vězení, kde si má odsedět dva a půl roku. Náhle po něm však není ani vidu ani slechu. Marně se ho snaží zkontaktovat jeho právník a dokonce panují obavy, že odcestoval do zahraničí.

Fotbalista Tomáš Řepka byl před nedávnem odsouzen k dvouapůlletému trestu vězení za zpronevěru luxusního automobilu a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové a už za pár dní by měl stanout před branami ruzyňské věznice. V pondělí mu totiž doručili výzvu k nástupu do výkonu trestu s lhůtou sedmi dní.

Bývalému reprezentantovi tedy zbývá posledních pár desítek hodin na svobodě, během kterých se podle všeho rozhodl využít práva mlčet. „S Tomášem Řepkou jsem přibližně deset dní nekomunikoval,“ přiznal Expresu jeho právní zástupce Jaroslav Jankrle.

Vůle přitom z jeho strany byla. „Spíš on nekomunikoval se mnou,“ uvedl na pravou míru právník. „Snažil jsem se mu dovolat, ale nezvedá mi telefon. Možná ale nemá čas, nebo si hovoru nevšiml,“ omlouvá fotbalového internacionála.

Jako znalec českého právního systému však Janrkle ví, že si Řepka tak trochu hraje s ohněm. „Důležité je, aby v termínu nastoupil do výkonu trestu, jinak by mu hrozil další trest,“ vysvětluje. Fotbalistovi už přitom prodloužení trestu hrozilo, a to za neplacení alimentů. U soudu ale nakonec vyvázl.

Možnou indicii, co Řepka momentálně dělá, poskytla jeho přítelkyně Kateřina Kristelová, když v úterý ráno zveřejnila fotku z letadla s popiskem: „Uvidíme se brzy!“ Zdali je s ní i fotbalista, však jasné není. „Neobávám se ale, že by se trestu vyhýbal,“ tvrdí jeho právník.

Témata: Tomáš Řepka