Pohřeb brankaře Adama Svobody: Krematorium praskalo ve švech! Lidé stáli i venku na dešti!

Adam Svoboda 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. května 2019 16:16

Rodina, přátelé, kolegové i fanoušci se dnes v pardubickém krematoriu loučili s brankářem Adamem Svobodou. Mezi smutečními hosty nechyběly ani známé tváře!

Posledního rozloučení se zúčastnily desítky smutečních hostů, nechyběli ani někdejší reprezentační trenér Alois Hadamczik, pardubický trenér Vladimír Martinec nebo bývalý hokejový brankář Dušan Salfický. Rozloučit se přišla i řada hokejových funkcionářů.

Někteří přišli v černém, jak se na pohřeb sluší, někteří na sobě ale měly například hokejový dres. Podle odhadů přišly stovky lidí a všichni se do krematoria nevešli. Část příchozích proto zůstala stát na schodech v dešti!

Na poslední cestu Svobodu doprovodila známá píseň skupiny Lucie Amerika a během obřadu byly na obrazovku promítány fotografie zesnulého sportovce nejen ze sportovního, ale i soukromého života. Rakem byla obsypána věnci a květinami.

Pohřby se konaly celkem dva. První v rodinném kruhu, později se s hokejistou mohla rozloučit i veřejnost.

Svobodovi, který zemřel 7. května, bylo 41 let. Mistr světa z roku 2005 a dvojnásobný český šampion spáchal sebevraždu. Spekuluje se, že důvodem mohla být dění posledních měsíců - těžce totiž nesl důsledky dopravní nehody, kterou zavinil pod vlivem alkoholu.

Témata: Adam Svoboda