Mluvčí Jana Adamcová: Tajný kšeft jí vydělal na byt!

Jiří Adamec s manželkou Janou 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. května 2019 12:59 | Aktualizováno: 20. května 2019 22:09

Tisková mluvčí současného vládního kabinetu Jana Adamcová se neživila vždy jen mluveným slovem. Na první byt si vydělávala v zahraničí za pomoci jiné hlasové techniky. Jak na ta léta vzpomíná?

Televizní diváci ji nejprve dlouhá léta vídali na obrazovkách jako sporťačku televize Nova, teď se Jana Adamcová objevuje ve vysílání jako nově jmenovaná mluvčí úřadující vlády. Nechybělo však mnoho a manželka režiséra Jiřího Adamce se mohla živit jinak.

Rodačka ze Slovenska žila do osmnácti let v rodné zemi, brzy poté se vydala do světa. Nejprve do Prahy, ale i ta jí byla brzy malá. Začala pendlovat mezi dvěma zeměmi a živit se jednou zajímavou uměleckou profesí, což mimoděk přiznala v obsáhlém rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

„Pracovala jsem jako recepční v hotelu, zpívala s kapelou v Německu a Rakousku a moderovala zprávy v rádiu,“ zavzpomínala Adamcová na tehdejší dobu. Logicky zaujala především informace o pěvecké dráze, a tak musela vládní mluvčí tuto životní linku trochu rozvést.

Jako zpěvačka prý nikdy nebyla přehnaně nafoukaná. „Věděla jsem, že mé hlasové možnosti jsou omezené, ale bavilo mě to a chtěla jsem se zdokonalovat,“ popsala pro Ona Dnes. Dokonce našla osobitý způsob pódiové prezentace. „Bavil mě emotivnější projev, kde jsem pro sebe cítila vhodnější příležitost,“ vysvětlila dlouholetá televizní moderátorka.

Ačkoliv zpívání s kapelou po barech byla velká zkušenost, nebyl to prý žádný med. „Ten rok za hranicemi, plný ponocování a cigaretového kouře všude, kde jsme hráli, mi stačil,“ přiznala Adamcová. Byl to však dobrý odrazový můstek. „Vydělala jsem si své první, trochu větší peníze a za ty jsem si pomocí dalších výpůjček koupila svou první malou garsonku v Praze,“ uzavřela tuto životní kapitolu.

Témata: Jana Adamcová