Proč Lake Malawi potopili diváci? Zde je odhaleni záhady

Lake Malawi 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 19:39 | Aktualizováno: 19. května 2019 21:59

Pro české fanoušky to je doteď záhada. Proč diváci potopili ve finále Eurovize kapelu Lake Malawi, když odborníkům se tak moc líbila? Nápovědu poskytl jeden britský deník, který se po důvodu poohlédl na sociálních sítích.

Když v průběhu pracovního týdne celkem jednoznačně postoupili do finále, začali fanoušci Lake Malawi doufat, že by mohli v sobotním finále dosáhnout na pódiové umístění. Vítěznému Nizozemci Duncanu Laurenceovi nakonec na stupních vítězů nesekundovali.

Odborné porotě, jejíž členkou byla i zpěvačka Jitka Zelenková, se přitom zalíbili a po jejím hlasování drželi sedmou příčku. V hlasování diváků ale propadli, dostali jen pár bodů a spadli na 11. místo celkového pořadí. Mikolase Josefa tedy nepřekonali, ba ani nevyrovnali.

Ačkoliv čeští zástupci na sociálních sítích fanouškům poděkovali, mohli by jim klidně spílat. Anebo spíš sobě? Britský deník Mirror se totiž rozhodl vysvětlit, proč Lake Malawi u diváků propadli. Může za to playback.

Pravidla legendární hudební soutěže totiž hovoří jasně. Zpívá se sice živě, ale doprovodné nástroje, jako například bicí, hrají na playback. A bubeník české kapely se prostě nedokázal strefovat do rytmu.

Když Češi jako třetí v pořadí vystoupili, začaly sociální sítě zaplavovat komentáře lidí, kteří si z bubeníka Lake Malawi utahovali za „nejhorší strefování do playbacku“. Otázkou však je, kolik televizních diváků si během vystoupení takových věcí všímá. Každopádně zrovna Britové by se našim smát neměli, jejich reprezentant skončil ve finále daleko za nimi.

Témata: Lake Malawi Eurovize