Eurovize 2019: Svět se vykašlal na Lake Malawi z Česka! Proč? A první reakce!

Lake Malawi 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 8:45 | Aktualizováno: 19. května 2019 17:26

Lake Malawi nezopakovali na Eurovizi loňský úspěch Mikolase Josefa a skončili jedenáctí. Potopili je diváci, kterým přesto na sociálních sítích kapela poděkovala. Reakce jsou přesto rozporuplné, především čeští fanoušci nechápou, co se stalo.

Český zástupce zaznamenal v legendární Eurovizi podruhé v řadě velký úspěch. Na Mikolase Josefa navázali Lake Malawi, kteří během včerejšího finálového večera vystoupili jako třetí v pořadí. Třetí místo od konce za pouhých 7 bodů v hlasování diváků však jejich naděje na velký finálový výsledek potopilo.

Přitom v hlasování odborné poroty, jejímž českým členem byla zpěvačka Jitka Zelenková, se třinecká kapela umístila na fantastickém sedmém místě, když čtyřikrát dostala nejvyšší počet bodů. Potopili ji však diváci, kteří Lake Malawi odsoudili k celkovému 11. místu.

Zpěvák Albert Černý jim přesto poděkoval. „Děkujeme všem, kteří nám v úterý i v sobotu fandili. Do našeho vystoupení jsme dali vše, včetně srdce. Celá Eurovize byla cenná zkušenost a opravdu jsme si ji užili,“ řekl Blesku frontman Lake Malawi.

Kapela poděkovala fanouškům i prostřednictvím videa na sociálních sítích, které jsou dnes pro úspěch na Eurovizi zcela klíčové. Spousta šokovaných lidí pod příspěvkem jen těžko kousala, že hlasy diváků (ti z Česka je svému zástupci posílat nemohli – pozn. red.) odsoudili Lake Malawi až k 11. příčce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thank you!

Příspěvek sdílený Lake Malawi (@lakemalawimusic), Kvě 18, 2019 v 4:08 PDT

Na jejich instagramovém účtu však reagovaly první známé osobnosti. „Jste skvělí anyway. Těšíme se na další úspěchy,“ vzkázala jim misska Renata Langmannová. Další reakce budou dozajista následovat, třeba od moderátora večera Libora Boučka, patronky Lucie Bílé nebo porotkyně Jitky Zelenkové.

Témata: Lake Malawi Eurovize Albert Černý