ODHALENO: Proč se Šulcová neloučila s Václavem Postráneckým (†75)?

Václav Postránecký

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 9:24

Spoustu lidí zaskočila absence hvězd legendární komedie S tebou mě baví svět na pohřbu Václava Postráneckého (†75). K nim řadíme i herečku Janu Šulcovou, která ale poskytla smysluplné vysvětlení své neúčasti. Opět ji totiž trápí zdraví.

Zazářili spolu v legendární komedii S tebou mě baví svět, přesto se nedostavili na poslední rozloučení se zesnulým kolegou Václavem Postráneckým. Řeč je např. o Pavlu Novém nebo Zdeně Studenkové, ale také o Elišce Balzerové, která na něj zavzpomínala alespoň ve vysílání České televize.

Mezi smutečními hosty ovšem chyběla i dvaasedmdesátiletá Jana Šulcová. Kolovaly zvěsti, že za její neúčast mohou zdravotní potíže, jelikož nemůže chodit ani stát. Sama herečka nezastírala, že ji trápí zdraví, tudíž nemohla do Národního divadla dorazit.

„Zase jsem spadla. A zase ze schodů,“ prozradila nemilou novinku Blesku. „Natrhla jsem si vzadu na stehně sval a chodím o berli. Dost to bolí,“ dodala herečka, pro kterou zdaleka nešlo o první karambol v posledních letech.

Ze schodů spadla už před rokem, tehdy to odnesla zlomeninou ruky. Horní končetinu navíc měla zlomenou už v roce 2012. Mezitím si stihla přivodit i zlomeninu kyčle a zranění zad, vždy následkem pádů, které údajně souvisí s poruchou funkce štítné žlázy, dvojitým viděním a z toho pramenící horší orientace.

Šulcová tak smuteční obřad mohla sledovat maximálně v televizi, což ji samozřejmě mrzelo. „Je mi strašně líto, že jsem se s Vaškem nepřišla rozloučit. Nemohu ale moc chodit. Mám opravdu velké bolesti,“ vysvětlila herečka, že to opravdu nešlo.

Témata: Jana Šulcová Václav Postránecký