Už je řada na mně, vtipkoval! Major Hradec se nám mění před očima!

Rudolf Jelínek

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. května 2019 10:46

Herec Rudolf Jelínek si prošel řadou závažných zdravotních potíží, zatím vždy se z nich bohudík vyhrabal. Lidi však zaskočilo, jak rychle se změnil jeho stav mezi pohřby dvou jeho vážených kolegů. Tohle prostě nikdo nečekal!

Představitel postavy Jirky Hradce z nechvalně proslulého seriálu Třicet případů majora Zemana Rudolf Jelínek v posledních týdnech se smutkem obchází pohřby svých kolegů. Ještě na loučení s Jaroslavem Kepkou byl v plné síle a vtipkoval, že „teď je řada na něm“, smuteční obřad Václava Postráneckého absolvoval jen se sebezapřením.

Trápilo jej totiž nachlazení a další smuteční hosté ho museli podpírat. Nepřipadalo však v úvahu, aby nedorazil. „Někdy je mu lépe, jindy hůř. Ale i tak si pohřby blízkých kolegů nedá vymluvit,“ cituje Aha! jeho mladší manželku Martinu, která obdivuje Rudolfovu statečnost, s jakou bojuje se zdravotními potížemi. Vůbec si na ně totiž nestěžuje.

Jeho stav má přitom k ideálu daleko. Jelínkovi už je 84 let, má za sebou dvě mozkové příhody a loni prodělal závažný zápal plic. „Víte, i přesto, že mu není dobře, pořád žertuje,“ prozradila jeho žena Martina.

Otázkou je, zdali bylo nutné, aby před 14 dny vtipkoval o tom, že „už je řada na něm“, obzvlášť když přihlédneme k tomu, jak se jeho stav za pouhé dva týdny změnil. Zděšení zavládlo nejen mezi smutečními hosty, v šoku jsou i jeho příznivci a čtenáři. Příště by si měl Jelínek raději odpočinout.

Nebylo by to letos poprvé. V únoru musel náhle zrušit plánovanou narozeninovou oslavu ve filmovém klubu MAT. V předvečer totiž upadl doma a rozbil si hlavu. Tehdy skončil v péči lékařů, kteří mu zašili rány, modřiny v obličeji však zůstaly nepříjemnou památkou na pád.

Témata: Rudolf Jelínek