Andrea Verešová ranila dceru! Záhy přišla odplata!

Andrea Verešová se svými dětmi 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. května 2019 16:15

Modelka Andrea Verešová by měla příště více vážit slova. Prohlásila totiž, že dcera Vanessa nemá předpoklady pro modeling, což si podle dětského psychoterapeuta měla odpustit. Co všechno jí odborník na lidskou psychiku vyčetl?

Asi nikdo nemůže rozporovat, že má Andrea Verešová dostatek zkušeností na to, aby dokázala posoudit něčí vlohy pro modeling. Jen málokdo by však tipoval, že si za „oběť“ vybere vlastní dceru Vanessu, nad kterou vynesla drsný verdikt.

Slovenský server topky.sk totiž citoval její slova o tom, že postava dcery „nebude dostatečně formovaná na to, aby se mohla modelingu věnovat“. Na sociální síti Verešová dodala, že Vanessa zatím stejně nejeví o modeling zájem, protože se raději věnuje jiným činnostem. Titul matka roku si však za svá slova určitě neodnese.

Bleskem oslovený odborník totiž v obecné rovině promluvil o tom, jak se taková vyjádření mohou dítěte dotknout. O slovech je podle něj třeba přemýšlet, jelikož mohou ovlivnit kondici a psychický stav dítěte. Varování se přitom netýkají jen rodičů.

„U dospívajících dětí by měli být ve svých poznámkách zdrženliví třeba i trenéři, učitelé nebo kdokoliv pracuje s dětmi,“ řekl Blesku dětský psychoterapeut Miroslav Čedík. „Z mé zkušenosti vím, že poukázání na nedokonalosti dětí může vést i k vážným zdravotním problémům, může se nastartovat třeba anorexie,“ pokračoval.

Slova Verešové mohou mít na její dceru extrémně zraňující dopad. „Dle mého názoru je na místě i omluva, a to i ve vztahu rodič-dítě,“ konstatuje Čedík. Podle něj by se Andrea měla nad svými vyjádřeními zamýšlet i proto, že má velký vliv a na sítích ji sleduje spousta lidí včetně dětí.

Témata: Andrea Verešová