Důrazné varování: Jan Kanyza má doma zbraň!

Jan Kanyza 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. května 2019 12:31

Bacha na herce Jana Kanyzu! Na televizní obrazovce ho sice prakticky nepotkáte, pokud se však přiblížíte k jeho podkrkonošské chaloupce, vyplatí se dávat si pozor. Kanyza je totiž ozbrojen a své zbraně se nebojí použít.

Pozornosti filmových tvůrců Jan Kanyza už nějaký ten čas uniká, vždyť na plátně se naposledy objevil před 10 lety v historickém dramatu Jménem krále. To ale automaticky neznamená, že unikne pozornosti zlodějů, kteří opravdu nedělají mezi lidmi rozdíly. Na nezvanou návštěvu je však jednasedmdesátiletý herec připraven.

„Kdyby se zloději pokusili mě navštívit, když jsem doma, se zlou by se potázali, jsem ozbrojen, mám winchestrovku opakovačku a kolt osmatřicítku,“ popsal Kanyza pro týdeník Sedmička, jak je vybaven na své zastrčené chalupě v Podkrkonoší.

„Chalupa je pro mě domov, i když jsem tu přes týden obvykle sám,“ přiznává herec, který vlastní byt na pražském Starém Městě. Když na chalupě není, trne hrůzou, aby mu rekreační nemovitost nevykradli. Pokud tam je, nedá na zbraně dopustit.

„V dnešní době může žít na samotě neozbrojený jen úplný hazardér,“ myslí si Kanyza, který má na chalupě oblíbené knihy a desky nebo kulečník. Navíc se zde v klidu může věnovat i své největší vášni - malování.

Zatímco návrat k filmu Kanyza prakticky vylučuje, o jiném návratu nadšeně mluví. „Nečekaně“ to opět souvisí se zbraněmi. „ Je v tom ale i kus návratu do dětství. Každý kluk chce mít bouchačku a umět střílet,“ tvrdí oblíbený, leč neobsazovaný herec. Vypadá to však, že zrovna to jej úplně netrápí.

Témata: Jan Kanyza