Simona Stašová v ohrožení života: Problém byl v hlavě!

Stašová, Simona 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. května 2019 12:51 | Aktualizováno: 14. května 2019 15:22

Poslední dobou má strach spíš o maminku Jiřinu Bohdalovou, i Simonu Stašovou však svého času pěkně potrápilo zdraví. Kdyby bývala ještě chvíli váhala s návštěvou lékaře, mohlo to před lety skončit fatálně. O jaký problém šlo?

Simona Stašová je věčně plná optimismu a energie, ani jí však někdy není do skoku. Před lety jí totiž doběhly takové zdravotní potíže, které mohou člověka připravit v nejvážnějších případech i o život.

K lékaři totiž dorazila až ve chvíli, kdy už měla pokročilé stádium boreliózy, což je nemoc, kterou přenášejí klíšťata i další druhy hmyzu. „Naštěstí profesorka Měšťáková na neurologii si mě vzala do parády a jsem bez následků,“ svěřila se oblíbená herečka redakci časopisu Moje zdraví.

„Tedy alespoň doufám, protože jsem měla ty borrelie v hlavě, takže až úplně zblbnu, budete vědět, že jsem se mýlila,“ zavtipkovala Stašová, která je dnes zcela zdravá. Nemoc ji přitom trápila řadu měsíců, než vyrazila k lékaři, což byla, jak zpětně přiznává, chyba.

Červený flíček na lýtku totiž podcenila, mávnutím ruky přešla i prvotní bolesti hlavy, až nemoc došla do stavu, kdy se jí „zem houpala pod nohama“. „No… To jsem tomu dala,“ připouští s odstupem času Stašová.

Poslední dobou ji trápily naopak zdravotní problémy její maminky, už osmaosmdesátileté herečky Jiřiny Bohdalové, která si loni přivodila úraz po pádu ze schodů. Rodina jí proto vybavila speciálními SOS hodinkami, kterými si v krizových případech může přivolat pomoc.

Témata: Simona Stašová