Zoufalý Tomáš Řepka: „Zaplatil“ si kratší vězení!

Tomáš Řepka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. května 2019 10:46

Někdejší úspěšný fotbalista Tomáš Řepka si „zaplatil“ kratší pobyt ve vězení. Za neplacení alimentů exmanželkám mu totiž hrozilo zpřísnění dvouapůlletého trestu, který mu udělily české soudy. Na poslední chvíli proto matkám svých dětí poslal peníze.

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka opravdu neprožívá nejšťastnější období svého života. Tuzemské soudy ho souhrnně poslaly na 2 a půl roku do vězení za zpronevěru a falešné inzeráty. Ve vzduchu navíc viselo další prodloužení pobytu za mřížemi.

Další měsíce vězení hrozily Řepkovi za neplacení alimentů exmanželkám Renátě Řepkové a Vlaďce Erbové. V obou trestních řízeních mu hrozil za zanedbání povinné výživy svých třech dětí další rok vězení. Hrozba více než čtyřletého pobytu v chládku ovšem fotbalového internacionála evidentně vystrašila.

Řepka se proto rozhodl jednat. Ačkoliv celkově dluží exmanželkám dohromady něco kolem 2 milionů korun, stačilo vyplatit zhruba 100 tisíc, aby vyvázl bez trestu. Jedno soudní jednání už bylo v reakci na jeho jednání zrušeno, další se dnes sice uskuteční, ale trest by měl zůstat takový, jaký je.

Jak je možné, že stačilo, aby zaplatil tak mizivé procento z dlužné částky? Soudy totiž Řepkovi snížili alimenty, proto zaplatil jen zhruba dvacetinu celého dluhu. Podle Expresu poslal někdejší fotbalový reprezentant 23 500 korun Vlaďce Erbové, dalších 80 tisíc pak první manželce Renátě.

Řepka si dozajista alespoň trochu oddechl, ve vězení by neměl strávit déle než 30 měsíců. Nástup k výkonu trestu ho u bran ruzyňské věznice čeká už za několik týdnů, moc důvodů k optimismu tedy není.

Témata: Tomáš Řepka Vlaďka Erbová