Narozeniny o samotě? Kdepak, Josef Zíma slavil 87 s rodinou!

Josef Zíma, český herec, zpěvák a moderátor, manžel herečky Evy Klepáčové. Kromě pop music je známý jako zpěvák české dechovky. Často bývá označován jako nekorunovaný král české dechovky.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 19:21

Zpěvák Josef Zíma děkuje po zdravotních problémech za každý nový den. I ten sobotní narozeninový se nakonec nadmíru vydařil, navzdory očekáváním totiž se Zímou slavili i rodinní příslušníci.

Legendární zpěvák Josef Zíma se obával, že víkendové 87. narozeniny oslaví úplně sám. Nakonec ale gratulanti přece jen dorazili. „Shora dcera s manželem, oni bydlí se mnou v domě. Přijely vnučky s pravnoučaty. Ale nijak zvlášť jsme to neslavili, vždyť to nebyly kulatiny ani půlkulatiny,“ prozradil Blesku.

Zíma má čtyři pravnoučata, tři kluky a holčičku. „Vnučka mě dojala, protože jí dala po mé Evičce Klepáčové, své babičce, jméno Eva. To mi opravdu udělala radost,“ svěřil se Zíma, který na manželku nepřestává po tolika společných letech myslet.

Životní jubileum si zasloužilo také speciální občerstvení. „Na ty narozeniny jsme měli chlebíčky a nějaké dortíky. Dcera před tím hlídala dva pejsky a ještě pravnoučata, tak neměla moc času,“ líčil zpěvák. Nezapomněly na něj ani sestry, které zatelefonovaly a popřály.

A jak vypadá nenarozeninový den Josefa Zímy? „Vstanu, pak vyřizuju běžnou agendu, věci kolem vystoupení, potom třeba koukám chvilku na televizi – a to víte, občas se na chvilku natáhnu, abych zase nabral síly,“ popisuje legendární umělec pro Blesk.

„Jsem zajedno s Halinou Pawlowskou. Těším se na každý nový den. Jsem rád na světě,“ říká Zíma, který je rád především za to, že si stále může čas od času zazpívat.

Témata: Josef Zíma