Posmrtná pocta pro Dana Nekonečného: Výstřední videoklip!

Daniel Nekonečný 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 14:28

Legendární šoumen Dan Nekonečný (†52) se dočkal další posmrtné pocty. Jeho dlouholetá životní partnerka pro něj s renomovaným filmařem natočila videoklip, který se nese v duchu výstřední show. Tohle by se zpěvákovi určitě líbilo.

Na světě je další vzpomínka na výstředního umělce Daniela Nekonečného který nečekaně skonal koncem letošního března. Již existující písně, fotografie a spoustu dalšího nově doplnilo tříminutové video. Nejde přitom o žádný domácí výtvor, nýbrž profesionální práci.

Na žádost Nekonečného dlouholeté životní partnerky Zuzany Kardové se o něj totiž postaral několikanásobný držitel Českého lva za nejlepší kameru F. A. Brabec, který byl jedním ze smutečních hostů na zpěvákově pohřbu.

Pohnutky k natočení videa vysvětlila sama Kardová. „Chtěli jsme to nějak důstojně ukončit a rozhodli jsme se, že v domě, kde Dan žil a zemřel, natočíme klip, který pak zveřejníme,“ řekla Blesku a vzápětí sebejistě dodala: „Danovi by se to určitě líbilo.“

Záběry narychlo vznikaly v domě, kde Nekonečný žil, krátce předtím, než jej pozůstalí museli vyklidit, protože právoplatný majitel se jej chce zbavit. Prakticky každý si proto odnesl nějaký ten suvenýr, plné ruce měla především jeho dlouholetá partnerka.

„Vezmu si pět košil, dva obleky, havajské věnce, kameru a asi 300 kazet s natočeným materiálem z Danových cest po celém světě,“ svěřila se. Pak naznačila, že na základě Danových záběrů z cest může vzniknout i další film. „Až bude čas, tak se na to s Frantou Brabcem chceme podívat a třeba vznikne dokument,“ vysvětlila Kardová.

Témata: Daniel Nekonečný