Petr Hapka by se dnes dožil 75. Jeho dům je pořád prázdný a neprodejný!

Petr Hapka

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 13:15

Zajímavý domek v malebné oblasti u zříceniny hradu Okoř, v němž dlouhá léta žil a tvořil skladatel Petr Hapka, je od jeho smrti v listopadu 2014 prázdný. Navíc se zdá, že je rovněž neprodejný, pozůstalí museli už poněkolikáté změnit prodejní taktiku.

Právě dnes by legendární hudební skladatel Petr Hapka oslavil 75. narozeniny, místo radosti však jeho příbuzní řeší starosti. Pozůstalí se už roky snaží prodat nemovitost nedaleko zříceniny středočeského hradu Okoř. Cestu jako žádnou ze sta tam však za čtyři a půl roku, které uplynuly od jeho smrti, vážilo jen minimum zájemců o koupi.

Důvod? Opravdu přemrštěná cena, která byla původně nastavena na 17 milionů korun. Ačkoliv všeobecně vzato ceny nemovitostí rostou, tady museli dědicové časem sáhnout ke snížení ceny, jinak by hrozilo, že jim dům zůstane ve vlastnictví navždy.

Od listopadu 2014, kdy Hapka zemřel, se domek nedaří prodat, ačkoliv podle týdeníku Sedmička tvrdila skladatelova dcera Petra opak. Předloni byly hudebníkovy děti ochotny slevit až na 10 milionů, přesto se nikdo neozval.

Koncem minulého roku proto prodej nemovitosti svěřili do rukou realitní kanceláře, na internetu však zpočátku opět figurovala původní cena 17 milionů korun. Dům totiž prošel rekonstrukcí, která měla přilákat nové zájemce o koupi.

To se ale šeredně spletli, protože nemovitost stále zůstává v jejich rukou. Pozůstalí se proto domluvili na slevě o milion a půl a doufají, že tentokrát už realitní makléři kupce najdou.

Témata: Petr Hapka