Lukáš Pavlásek dostal velkou filmovou roli: Vybrala si ho legenda!

Pavlásek, Lukáš 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 12:37

Legenda české kinematografie, režisér Zdeněk Troška, má velkou odvahu. Do jedné z hlavních rolí připravované pohádky totiž obsadil nikterak zkušeného herce Lukáše Pavláska, kterého všichni znají spíše jako bezprostředního komika. Bude to úspěšná kombinace?

Režisér Zdeněk Troška má na svém kontě řadu úspěšných pohádek, namátkou stačí jmenovat Z pekla štěstí nebo Princeznu ze mlejna. Po dva roky starých Čertovinách se populární filmař rozhodl u žánru zůstat, tentokrát ale přece jen trochu zariskuje. Jednu z hlavních rolí totiž svěřil nečekané osobě.

Vodníka si totiž v pohádce Zakleté pírko zahraje Lukáš Pavlásek, což je v první řadě komik. Troška přesto tvrdí, že půjde o klasickou pohádkou, kterou, jak už u něj bývá zvykem, bude natáčet v jižních a západních Čechách.

„Vypráví příběh chudé dívky Aninky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince,“ vylíčil oblíbený režisér týdeníku Sedmička. Vodník se stane jejím průvodcem, jeho kouzla budou dívence pomáhat uzdravit nemocné či uchránit ji před loupežníky. Především to však bude pohádka o pravé lásce.

Jak by Troška charakterizoval Pavláskovu postavu? „Vodník v této pohádce je v podstatě druhou hlavní postavou, doprovází Aninku na cestách a pomáhá jí v překonání nečekaných překážek. Je to milý, usměvavý, veselý, zelený chlapík, kterému chutnají buchty s mákem, víno a jahody,“ popisuje Troška, pro něhož jsou vodník a čert nejoblíbenější pohádkové bytosti.

Populární filmař tvrdí, že pohádky, jako bude Zakleté pírko, prostě potřebujeme. „Dobré chování a pomoc bližnímu se z našeho života velice rychle vytrácí. A proto je nutné si to stále připomínat. Není nic hezčího, než když zvítězí dobro nad zlem. A tak by tomu mělo být nejenom v pohádkách,“ přeje si Troška.

Témata: Lukáš Pavlásek Zdeněk Troška