Rodina se rozloučila s Luďkem Munzarem. Jeho popel vysypali!

Rodina se loučí s Luďkem Munzarem 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. května 2019 15:11 | Aktualizováno: 12. května 2019 3:58

Nejbližší rodina se dnes v pražské Zbraslavi rozloučila se zesnulým hercem Luďkem Munzarem. Pietní akt rozsypání popele se konal na tamním hřbitově. Přítomni byli mimo jiné jeho dcera Barbora, vnučka Anna nebo zeť a herec Martin Trnavský. Filmový a divadelní herec Munzar zemřel 26. ledna po dlouhé těžké nemoci, bylo mu 85 let. Munzar byl od roku 2014 čestným občanem Prahy 12.

Rozptýlení ostatků se konalo na hlavní rozptylové loučce hřbitova u kostela svatého Havla nad Zbraslaví po poledni. Aktu se ujal zaměstnanec hřbitova, který popel rozptýlil v rohu loučky. Rodina následně přítomné fotografy požádala, aby ji nechali o samotě. Po zhruba dvou desítkách minut opustila rodina hřbitov.

Munzar zemřel v lednu po dlouhé těžké nemoci obklopen svou rodinou. Poslední rozloučení se následně uskutečnilo 1. února v Národním divadle v Praze. Tam dorazili jeho herečtí kolegové, letci, motoristé i veřejnost, kteří zaplnili historickou budovu Národního divadla.

Herec patřil přes tři dekády k oporám pražského Národního divadla a diváci jej znají z desítek televizních filmů a seriálů. Kromě toho se výrazně uplatnil v rozhlase a dabingu a důležité pro něj byly i jeho koníčky, létání a závodění v automobilových veteránech. Patřil k nemnoha umělcům, kteří nepodepsali takzvanou Antichartu odsuzující prohlášení Charty 77. Za rok 2011 obdržel cenu Thálie za celoživotní činoherní dílo.

Témata: Luděk Munzar úmrtí