Smrt Postráneckého (†75) komentují politici! Tohle vzkázal Babiš, Ovčáček a další!

Václav Postránecký

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. května 2019 9:52

Smrt populárního herce Václava Postráneckého (†75) zaskočila nejen jeho kolegy a fanoušky, ale i řadu předních českých politiků! Na hvězdu filmu S tebou mě baví svět zavzpomínal třeba i český premiér Andrej Babiš.

Postránecký prohrál dlouhý a nevyrovnaný boj s rakovinou. Naposledy vydechl v úterý večer. Poslední chvíle života strávil herec doma se svými blízkými, asi před dvěma týdny byl totiž propuštěn z nemocnice.

Slova soustrasti rodině posílaní nejen fanoušci, ale také čeští politici. „Asi jako vy všichni jsem se dnes dozvěděl, že zemřel pan Václav Postránecký. Vzpomněl jsem si na tuhle písničku. Pane Postránecký, díky za všechno,“ vzkázal premiér Andrej Babi, který přidal odkaz na známý song Má milá Emčo, který zazněl ve filmu S tebou mě baví svět.

Ozval se také mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Představitelé umělecky velkých poválečných generací nás postupně opouštějí... Zůstává určité prázdno...“ smutní Ovčáček.

„Václava Postráneckého jsem měl rád a velmi jsem si jej vážil. Mistře, odpočívejte v pokoji, s Vámi nás bavil svět. Upřímnou soustrast pozůstalým,“ kondoloval rodině někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Na nejznámější roli Postráneckého zavzpomínala i komunistka Kateřina Konečná! „Odešel herec jednoho z pro mě nejlepších rodinných filmů - S tebou mě baví svět... Orel už Poštolku volat nebude,“ posteskla si europoslankyně.

„PAN herec Václav Postránecký překročil dnes práh mezi časem a Věčností. Vzpomínám si na některé rozhovory, které jsme spolu vedli, o divadle, filmu a kultuře obecně. Vnímal jsem jeho upřímný zájem o věci kolem nás. Česká kultura ztratila jednu ze svých významných postav. RIP,“ napsal na sociálních sítích někdejší ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

„Dnes nás svět bavit nemůže.. Zemřel výborný herec Václav Postránecký. Je mi to moc líto, měl jsem ho rad,“ přidal se jeho stranický kolega Jan Bartošek

Témata: Václav Postránecký Andrej Babiš Jiří Ovčáček Kateřina (poslankyně KSČM) Konečná Daniel Herman Jan Bartošek Michal Hašek