Poslední dny i slova Václava Postráneckého (†75): Tohle vás chytne za srdce!

Václav Postránecký

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. května 2019 12:52

Celé Česko dnes před polednem zasáhla zpráva o smrti legendárního herce Václava Postráneckého, který po dlouhém boji podlehl zákeřné rakovině. Jaká byla jeho poslední slova? A jak probíhaly poslední dny jeho života?

Včera večer naposledy vydechl legendární herec Václav Postránecký (†75). Informaci potvrdil mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk, podle jeho slov se tak stalo v úterý ve 22:40 v kruhu nebližší rodiny, která herci dodávala síly v boji se zákeřnou nemocí.

Podle informací Blesku byl Postránecký původně hospitalizován, zhruba před deseti dny však bylo rozhodnuto o jeho propuštění domů, aby mohl poslední chvíle svého života strávit s rodinou. Jeho nejbližší byli v posledních momentech po jeho boku a drželi jej za ruku.

Hvězda dodnes populární rodinné komedie S tebou mě baví svět bojovala s rakovinou celý rok. Postránecký podstupoval intenzivní léčbu včetně chemoterapií, relativně dlouhou dobu zvládal zároveň i natáčet pořady pro Primu. Na podzim sice z televizních obrazovek zmizel, stále však věřil, že se na ně jednoho dne vrátí. To už se bohužel nestane.

Po Novém roce se totiž objevovaly rozporuplné zprávy. Jednou se jeho stav údajně lepšil a spekulovalo se o jeho účasti na natáčení filmu 3Bobule, pak se zase psalo o tom, že je zpátky v nemocnici. Sám Postránecký moc detailů neprozrazoval, snažil se si své soukromí pečlivě střežit. Děkoval však všem, kteří mu, ač nakonec marně, drželi palce, aby se uzdravil.

Za srdce však chytnou jeho poslední veřejně známá slova, která před měsícem zveřejnil Blesk. „Jsem vděčný a budu vděčný, že nevím, kde všude děkovat,“ vzkázal tehdy prostřednictvím deníku s tím, že neví, kdy ho zase pustí domů. „Děkuji všem za podporu, je to pro mě ta nejlepší léčba,“ dodal na závěr.

Témata: Václav Postránecký