Režisér Dušan Klein je na tom zle!

Dušan Klein 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. května 2019 12:51

Za pár týdnu oslaví osmdesáté narozeniny, v poslední době však život režiséra Dušana Kleina komplikují zdravotní problémy. Sám o nich mluvil zhruba před měsícem, teď je potvrdila i jeho žena.

Filmový režisér Dušan Klein, tvůrce legendárních Básníků, oslaví na konci června 80. narozeniny. Na žádné velké jásání to ale nevypadá, podle dostupných informací jej totiž neustále trápí závažné zdravotní potíže. Potvrzují to i jeho nejbližší.

„Nezlobte se, manžel na tom není dobře, nemůže s vámi komunikovat,“ prozradila týdeníku Sedmička režisérova žena s tím, že Klein už není schopen poskytovat rozhovory ani po mailu. „Nejde to,“ povzdechla si jeho manželka a víc se o jeho zdravotním stavu bavit odmítala.

Při nedávných 85. narozeninách herce Josefa Somra se Klein nechal slyšet, že by s ním rád pozvedl číši, ale nemůže. Do skoku ostatně nebylo ani Somrovi, který nedávno rovněž prodělal jisté zdravotní potíže, které se na něm výrazně podepsaly.

Tehdy Klein Blesku přiznal, že má velký neurologický problém. „Nemohu mluvit, vždyť to slyšíte,“ vysvětloval režisér, který chtěl kolegovi z branže popřát alespoň telefonicky. Tenkrát si také přál, aby mohli společně se Somrem oslavit své narozeniny společně.

Oba v minulosti vtipkovali o tom, že sedmý díl Básníků už nepřipadá v úvahu. Somr konstatoval, že pokud dojde k natáčení „sedmičky“, už se „sejdou v krematoriu, Klein v podstatě přikyvoval. Přejme jim tedy, aby se alespoň sešli na zmíněné narozeninové oslavě.

Témata: Dušan Klein