Brankář Petr Čech vydá píseň s bubeníkem Queen!

Petr Čech s manželkou Martinou.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 15:33

Končící fotbalový brankář Petr Čech dnes na Twitteru oznámil, že připravuje píseň s bubeníkem legendární rockové kapely Queen Rogerem Taylorem. Skladba vyjde příští týden a výtěžek z jejího prodeje půjde na charitu.

Fotbalový brankář Petr Čech se chystá na konec kariéry. Včera odchytal jeden ze svých posledních zápasů za Arsenal, kterému pomohl k vítězství v úvodním utkání semifinále Evropské ligy. V kalendáři už zbývají maximálně čtyři další zápasy, a tak je čas začít přemýšlet o tom, co bude dělat, až pověsí kopačky na hřebík.

Čech je známý svou hudební vášní, ve volném čase hraje na bicí. S bubeníkem Queen Rogerem Taylorem se proto rozhodl podílet na neobvyklém projektu jedné britské charitativní organizace pro vážně nemocné lidi od 16 do 40 let. Půjde o píseň a někdejší reprezentační brankář už předem varuje některé Taylorovy kolegy z branže.

Watch out Ed Sheeran, Stormzy, & others, there’s a new artist in town ?????. To mark my retirement the legendary Roger Taylor and myself thought it would be fun to do a song to raise money for the wonderful @Willow_Fdn . out next week on Virgin Records. ?? #thatsfootball pic.twitter.com/vDZPSTINyM

— Petr Cech (@PetrCech) 3. května 2019

„Dávejte si pozor Ede Sheerane, Stormzy a další, ve městě je nový umělec,“ uvedl Čech dnešní oznámení na Twitteru a doplnil jej vysmátými smajlíky. „Na připomenutí mého konce jsme si s Rogerem Taylorem pomysleli, že by byla sranda udělat píseň a získat tak peníze pro báječnou Willow Foundation,“ napsal gólman Arsenalu na Twitteru.

Dodal ještě, že píseň vyjde v příštím týdnu prostřednictvím Virgin Records a bude se jmenovat That's Football. Čech už se s Taylorem zná z dřívějška, v roce 2013 se objevil v pětiminutovém videu na oficiálním youtubovém kanálu Queen, kde si oba bubeníci dali souboj ve hře na bicí.

S fotbalem se Čech rozloučí na konci probíhající sezóny, v níž střeží branku Arsenalu. Předtím působil v dresu londýnského rivala Chelsea, se kterou triumfoval v Lize mistrů, francouzském Rennes a českých klubech Spartě, Blšanech a Plzni. Za reprezentaci odchytal 124 utkání, největším úspěchem byl bronz na Euru 2004.

Témata: Petr Čech skupina Queen