Loučení s Jaroslavem Kepkou (†83): Dorazili Hanzlík nebo Bohdalová!

Jaroslav Kepka

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 12:55 | Aktualizováno: 3. května 2019 22:43

V Divadle na Vinohradech se dnes herečtí kolegové přišli rozloučit s Jaroslavem Kepkou (†83), který koncem dubna podlehl vážné nemoci. Mezi truchlícími nechyběla dnešní oslavenkyně Jiřina Bohdalová nebo legendární Jaromír Hanzlík.

V pražském Divadle na Vinohradech se dnes lidé mohli rozloučit s hercem Jaroslavem Kepkou, který zemřel 24. dubna ve věku 83 let. Dorazili především jeho kolegové, často z místního divadelního souboru.

Vzdát hold přišli Kepkovi mimo jiné Jiřina Bohdalová, která dnes slaví 88. narozeniny, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Hana Maciuchová nebo Kateřina Brožová. Dorazil i Petr Rychlý, který při parkování před divadlem lehce pochroumal svůj terénní vůz.

Smuteční řeč pronesl herec a ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer, který vzpomínal na první setkání s Kepkou. V divadelní šatně se od něj prý učil pokoře. Zesnulý herec strávil v angažmá na Vinohradech těžko uvěřitelných 44 let.

Nechyběl ani Kepkův bratr Jiří se synem Ondřejem, prezidentem Herecké asociace, který smutnou zprávu o strýcově úmrtí, k němuž došlo následkem dlouhé nemoci, oznámil. I on se zařadil mezi řečníky. „Strýc miloval extrémy, někdy se bál větší společnosti, ale vždy dokázal pobavit svými historkami. V mládí bohém, ke stáru tichý snílek,“ nechal se slyšet.

Ač byl Kepka především divadelním hercem, objevoval se také ve filmu. Režiséři jej nejčastěji obsazovali do pohádek včetně jeho nejslavnější Rumplcimprcampr. V roce 2003 rovněž obdržel Cenu Františka Filipovského za celoživotní přínos dabingu.

Témata: Jaroslav Kepka