Psychiatr Cimický málem přišel o život!

Jan Cimický

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 11:32 | Aktualizováno: 4. května 2019 12:56

Auto mu srazilo a usmrtilo maminku, jeho bratra málem zabil opilý řidič. Dopravní nehody se však nevyhýbají ani psychiatrovi Janu Cimickému. V pondělí narazil do jeho auta náklaďák, který jej poslal přímo proti zdi. Nic vážného se naštěstí nestalo, Cimický si odnesl jen šrámy na duši.

Psychiatr Jan Cimický byl počátkem tohoto týdne účastníkem vážné dopravní nehody, při které šlo bezpochyby o život. V pondělí naboural v Cholupickém tunelu nákladní vůz auto, v němž lékař cestoval do práce. Nebylo to přitom poprvé, co Cimický z podobného karambolu vyvázl.

Náklaďák v tunelu při riskantním předjíždění otočil vůz s lékaři, ten se stal neovladatelným, přejel přes dva vedlejší pruhy a narazil do zdi na opačné straně tubusu, než kde původně jel. Bohudík stačila přijíždějící vozidla včas zastavit a nedošlo k hromadné nehodě, která by měla katastrofální následky.

„Stále jsem z toho otřesený,“ řekl Blesku Cimický, který neseděl za volantem, řídila totiž jeho kolegyně. „Mířili jsme na vizitu do ústavu do Mlékovic. Měli jsme obrovské štěstí, že do nás nikdo další už nenarazil. Ale dobře mi stále ještě není,“ neskrýval své pocity psychiatr, který se jindy obětem dopravních nehod věnuje ve své práci.

U nehody asistovala policie, která konstatovala, že řidič nákladního vozu porušil při předjíždění zákon o provozu na pozemních komunikacích. Přestupek vyřešili policisté na místě.

Pro Cimického nešlo o první podobnou zkušenost, v roce 2007 do něj a jeho přátel zezadu narazilo v plné rychlosti auto na dálnici D1. Jejich Fabii náraz roztočil a odrazil na svodidla. Psychiatr tehdy dopadl nejlépe, jen s pohmožděninami, zatímco řidič měl zlomených šest žeber a lopatku. „Všichni, kdo nehodu viděli, nechápali, jak jsme to mohli přežít,“ řekl tehdy Blesku.

Témata: Jan Cimický