Krach vztahu Bartošové a Štaidla. Tady ta hrůza začala?

Bartošová, Iveta 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 9:22

Možná to byl prapůvod všech problémů, které zpěvačku Ivetu Bartošovou přivedly na scestí. Proč se vlastně rozešly cesty Bartošové a otce jejího syna Artura Ladislava Štaidla? Pět let po smrti zpěvačky to prozradila Arturova chůva Golda.

Chůva Artura Štaidla Golda prolomila dlouholeté mlčení v souvislosti s pátým výročím úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové, která pro ní nepředstavovala pouze zaměstnavatelku, ale také dobrou kamarádku. Jen ona zná mnohá tajemství ze života zpěvačky, např. důvod, proč se rozešli s hudebníkem Ladislavem Štaidlem.

Vezměme to ale popořádku. Goldu podle jejích slov pro Blesk původně zaměstnali rodiče bratrů Štaidlových jako hospodyni. Pak se přesunula na post Láďovi sekretářky, aby od něj nakonec odešla ke zpěvačce Ivetě Bartošové poté, co ona utekla od Štaidla.

„Já jí tehdy řekla: Půjdu ráda, musí s tím souhlasit ale Láďa, protože on je můj zaměstnavatel a já chci být loajální. Láďa mne tehdy nepustil, protože mě potřeboval. Odešla jsem od něho, až když si našel přítelkyni Míšu, která po mně převzala veškerou moji práci,“ popisuje Arturova chůva pro Blesk.

Zpátky k Ivetě jí však definitivně přivedla až Ivetina sestra Ivana. „Právě Ivana mi říkala, že by Iveta potřebovala pro Arťase chůvu. To už Iveta bydlela v Uhříněvsi, začala mi říkat Kočičko, já jí Ivetýnko a nakonec z toho vzniklo Týnko,“ vzpomíná Golda, která nakonec vysvětlila, jak vůbec k rozkolu mezi Bartošovou a Štaidlem došlo.

Iveta si moc přála dítě, ale Štaidl už další nechtěl. „Vyžadoval, aby jeho dítě mělo matku na plný úvazek. Iveta si dítě nakonec prosadila, ovšem s podmínkou, že na určitou dobu se na zpěvačku vykašle. A ona to nedodržela,“ vysvětluje přítelkyně zpěvačky.

Za Štaidlovými zády se domluvila se sousedem z Jevan Karlem Svobodou a podepsala smlouvu na muzikál Dracula. „Od té doby vlastně, mám alespoň takový dojem, skončilo i kamarádství mezi Láďou a Karlem. Láďa to bral jako podraz nejen od Ivety, ale i od Svobody. Bylo prostě zle a tvrdohlavá Iveta se rozhodla Láďu opustit, i když neměla s dítětem kam jít,“ líčí Golda.

Témata: Iveta Bartošová Ladislav Štaidl Karel Svoboda (skladatel)