Právník šokuje: Známý tvrďák Řepka by to tady neustál!

Tomáš Řepka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. dubna 2019 10:44

Jednou už ho hledali a našli, teď se do toho mohou pustit podruhé. Fotbalista Tomáš Řepka se nedostavil k dnešnímu jednání soudu, který má rozhodnout o jeho odvolání proti trestu odnětí svobody. Důvod? Řepka by to prý neustál!

Na fotbalovém hřišti byl brán za nesmlouvavého protihráče a vyhlášeného tvrďáka, před autoritou soudu se mu však roztřásla kolena. Bývalý fotbalový reprezentant měl dnes ráno dorazit k Městskému soudu v Praze, který projednává jeho odvolání proti trestu 15 měsíců vězení.

Ten mu v únoru udělil obvodní soud pro Prahu 6 jako souhrnný trest za milionovou zpronevěru a erotické inzeráty, kterými se snažil poškodit svou exmanželku Vlaďku Erbovou. Řepka i státní zástupce se odvolali a dnes tento příběh pokračuje další kapitolou, ovšem bez účasti obviněné osoby.

Řepka se totiž prostřednictvím svého právního zástupce z dnešního soudního jednání omluvil. „Pan Řepka na tom není natolik psychicky dobře, aby to tady ustál,“ řekl Blesku právník Jaroslav Jankrle.

Na jeho stavu se mohlo podepsat i dění posledních dní, kdy jej policie na žádost soudu hledala, protože údajně nebyl k zastižení. Měl si totiž převzít poštu, v níž byl i jeho soudní spis. Novináři ovšem Řepku, který o mediální pozornost, ač ji neustále přitahuje, nestojí, našli.

Na vině však může být i úbytek fyzických sil. Pětačtyřicetiletý bývalý fotbalový internacionál se totiž snaží odpracovat soudem nařízených 300 hodin obecně prospěšných prací a podle dostupných informací se mu to daří. Podle právního zástupce mu zbývá už jen pár hodin.

Témata: Tomáš Řepka