Nečekané rozhodnutí Miroslava Etzlera: Vydýchají ho diváci Ordinace?

Etzler, Miroslav 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. dubna 2019 11:06

Tohle čekal málokdo. Ordinace v růžové zahradě se na vlastní žádost Miroslava Etzlera rozloučí s jednou z důležitých postav. Alespoň prozatím, populární herec si chce od televizní obrazovky orazit a věnovat se malému synovi.

Herec Miroslav Etzler udělal nečekané rozhodnutí. Tvůrce populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě požádal, aby jeho postavu doktora Karla Rytíře vyškrtli ze scénáře. „Rozhodl jsem se udělat si pauzu a věnovat se rodině a divadlu,“ řekl deníku Aha! otec desetiměsíčního syna Samuela.

Naštěstí pro fanoušky seriálu z lékařského prostředí to ještě nemusí znamenat jeho definitivní konec, scénáristé prozatím pošlou Etzlerovu postavu do Paříže. Sám herec nevylučuje, že se před kameru vrátí, teď si však naplánoval seriálové prázdniny. Podle zdroje z okolí Novy jen dotáčí poslední scény a s obrazovkou se rozloučí na konci sezóny.

Jaká je vlastně Etzlerova reálná životní zkušenost se zdravotnictvím? „Můj otec zemřel na rakovinu, já se ale zdravotně vůbec nehlídám,“ prozradil deníku Aha! A doplnil, že s obyčejnou chřipkou lékaře běžně neotravuje. Ač se považuje za špatného pacienta, pro doktory má jen slova obdivu.

„Kolikrát musí pracovat s lidmi, kteří jsou jim třeba nesympatičtí, vidí je ve stádiu choroby, kdy nevypadají libě, zapáchají, mají bolesti, pláčou,“ vysvětluje populární herec, který teď bílý plášť minimálně nějakou dobu neoblékne.

Chce se totiž věnovat malému synovi, kolem kterého se teď točí celý svět. „On je takové zázračné dítě, protože už teď se na nás i svět dívá s optimismem a září z něj štěstí. Víte, on spí dvanáct hodin denně a zbytek dne se usmívá, k radosti mu stačí třeba pohled na vodu, jak se hýbe a je naprosto spokojenej,“ líčí Etzler.

Témata: Miroslav Etzler