Manželka Jiřího Menzela vyráží dech: Nechci plakat...!

První foto Jiřího Menzela po deseti měsících 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. dubna 2019 19:39 | Aktualizováno: 29. dubna 2019 22:23

Zdravotní stav nedovoluje oscarovému režisérovi Jiřímu Menzelovi, aby se objevoval na veřejnosti. Zprávy o jeho stavu dává jeho manželka Olga, která prozradila, že byl filmař několikrát blízko smrti. Teď zase řekla, že nechce plakat. Proč?

Nedávno Olga Menzelová prozradila, že se její manžel, oscarový režisér Jiří Menzel hned několikrát ocitl blízko smrti. Nyní má však neskutečnou vůli žít a motorem jsou pro něj i různá ocenění, která v posledních měsících dostává.

Naposledy vyrazila jeho manželka pro další cenu do Bratislavy. Při té příležitosti poskytla rozhovor tamnímu magazínu Plus 7 dní, v němž přiznala, že z posledního filmu, na němž se Jiří před nemocí podílel, ještě neviděla ani vteřinu.

„Vím, že to zní směšně, ale dosud jsem to neviděla,“ svěřila se Olga slovenskému časopisu. Důvod? „Nechci při tom plakat. Chci se ubránit srovnávání, jak to bylo kdysi a jak je to teď, protože je to stále bolestné,“ vysvětlila své rozhodnutí.

Na poslední Menzelův film bude mít raději jiné vzpomínky. „Několikrát jsem byla s dcerami na place, bylo to úžasné, máme z toho krásné vzpomínky. Byla to poslední Jirkova práce ve filmu, dokud byl ještě zdravý,“ popsala Olga pro Plus 7 dní.

Zdravotní stav bohužel Jiřímu Menzelovi, který prodělal závažné onemocnění a jistý čas strávil i v umělém spánku, nadále neumožňuje, aby se objevoval na veřejnosti. Už od října jej však manželka Olga má alespoň v domácí péči.

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel