Josef Rychtář šokuje: Iveta Bartošová není v urně sama!

Josef Rychtář 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. dubna 2019 10:18

Zítra uplyne pět let od chvíle, co se zpěvačka Iveta Bartošová dobrovolně rozhodla ukončit svůj život. Vdovec Josef Rychtář má urnu s jejími ostatky doma, teď však prozradil jedno velké tajemství. Iveta v ní není sama.

S blížícím se pětiletým výročím úmrtí Ivety Bartošové se opět vyrojily osoby, které se kolem ní točily během posledních let. Samozvaný ochránce žen Zdeněk Macura se domnívá, že zpěvačka může být naživu, na Ivetu zavzpomínal i hudebník Jarek Šimek. Nakonec se ozval i vdovec Josef Rychtář.

Ten má dodnes u sebe doma urnu, kterou střeží jako oko v hlavě. „Já se bojím dát Ivetu do hrobu. Jsou různí vandalové, které napadne ledacos,“ vysvětluje kontroverzní manžel zpěvačky své rozhodnutí pro deník Aha!. Kromě popela však urna skrývá jedno velké tajemství. Jsou v ní uloženy šperky, které měla Iveta v době smrti na sobě.

„Řekl jsem si, že by měly být s Ivetkou, tak jsem je nechal dát do urny,“ líčí Rychtář s tím, že v krematoriu s tím neměli sebemenší problém. Urnu otevřeli, šperky do ní vložili a poté ji znovu pečlivě zaplombovali. Syn Bartošové Artur Štaidl o šperky nestál a vdovec po zpěvačce se diví tomu, že o maminku prakticky úplně ztratil zájem.

Nenavštěvuje totiž ani okázalý hrob v Říčanech. „Nikdy nepochopím, proč na hřbitov nepřinesl mámě ani jednou kytičku. To si neumím vysvětlit. Vždyť jí miloval a ona jeho. Stavěla ho vysoko vysoko nade mne,“ vzpomíná Rychtář.

Ivetina hospodyně Golda však má jasno, proč tomu tak je. „Nevidím důvod, proč by měl Artur chodit s kytičkou někam, kde maminku nemá. To tu svíčku může zapálit kdekoliv,“ nebere si pro Aha! servítky žena, které vadí, že si Rychtář nechal Ivetu doma.

Témata: Josef Rychtář Iveta Bartošová