Indisponovaný Josef Somr: Ze špitálu rovnou pro cenu!

Josef Somr

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. dubna 2019 15:29

Poslední dny jsou pro legendárního Josefa Somra pěkně náročné. Zdravotní potíže mu nejprve pokazily narozeniny, teď mu navíc zkomplikovaly i převzetí ceny za celoživotní mistrovství v oblasti mluveného slova. Co populárnímu herci je?

Před pár dny oslavil Josef Somr 85. narozeniny a už tehdy bylo jasné, že mu není zrovna do skoku. Gratulanty tehdy odpálkoval a celkově byl dost rozmrzelý. Teď začíná vycházet najevo, proč tomu tak bylo.

Legendární herec si na jeviště kina Atlas přišel převzít cenu za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova, kterou mu předal Zdeněk Svěrák. Podle očitých svědků Somr nemohl zdolat pár schodů, které vedly na pódium, a tak se mu Svěrák musel vydat vstříc s mikrofonem, aby mohl pronést pár slov. Do nich vměstnal nejen gratulaci, ale i informaci o svém zdravotním stavu.

„Vážení přátelé, omluvte mou hlasovou i celkově tělesnou indispozici, právě jsem se vrátil z jistého nemocničního zařízení a teprve sbírám síly. Takže budu opravdu stručný – moc vám děkuji za tuto cenu,“ řekl podle Blesku dojatý Somr.

O plánech do budoucna se populárnímu herci vůbec nechtělo mluvit, poznamenal však, že bude záležet především na tom, co mu dovolí zdravotní stav. Blesk však uvádí, že Somr měl na předávání ceny evidentně velké problémy s pohybem. Sám herec médiím řekl, ať se nezlobí, že ke svému zdraví nic říkat nebude.

Podle Blesku si však půlkulatého životního jubilea opravdu neužil, protože už den po narozeninách skončil v péči lékařů neurologické kliniky 1. LF UK a VFN. Před kamerou se naposledy objevil v šestém díle Básníků, na což přistoupil pod podmínkou, že bude hrát vleže.

Témata: Josef Somr