Olga šokuje o stavu Jiřího Menzela!

Jiří Menzel s manželkou Olgou 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. dubna 2019 11:22 | Aktualizováno: 26. dubna 2019 21:40

Režisér Jiří Menzel (81) zotavuje z vážných zdravotních problémů, které utrpěl na konci roku 2017, přesto dostává jednu cenu za druhou. Na Slovensku před pár dny získal ocenění za herecký výkon ve filmu Tlumočník. To za něj převzala jeho manželka Olga, která také prozradila, jak na tom její muž vlastně je!

Jednaosmdesátiletý Menzel zkolaboval v listopadu 2017 po návratu z dovolené. Oscarový režisér byl udržován v umělém spánku, musel také podstoupit operaci mozku, který napadl meningokok.

Dlouhé měsíce bojoval v nemocnici o život, nakonec se ale jeho rodina dočkala a filmař byl propuštěn do domácí péče. Na veřejnosti se ovšem od té doby neobjevil. Detaily o jeho aktuálním stavu čas od času zveřejňuje jeho manželka Olga.

Na Slovensku při přebírání ceny za manželův herecký výkon ve filmu Tlumočník přiznala, že jeho stav stále není úplně stabilní. „Jirka je v těžké situaci. Od té doby, co se to stalo, několikrát skoro zemřel. Teď má neskutečnou vůli žít a to, že dostává ceny, pro něj znamená, že lidi na něho nezapomněli,“ cituje její slova deník Aha!

Detaily o zdravotním stavu režiséra ale rozebírat nechtěla, Menzel by si to podle jejích slov nepřál. Prozradila ale, že potřebuje velkou péči. „Takže mám školené zdravotníky, kteří mi pomáhají. Protože sama s dvěma dětmi a prací bych to nezvládla,“ řekla slovenskému serveru 7plus dní. Vyčítá si prý ale, že ho domů nevzala už dávno.

Přes rok se tak spoléhala na odborníky a prostředí k tomu určené. Věřila v rehabilitace, ale ty prý bohužel moc nepomohly. „Člověk hned nemá zkušenosti, odvahu ani psychickou odolnost. Teď už vím, že jsem schopná zvládnout hodně. Je náročné mít těžce nemocného člověka doma. Finančně i organizačně, protože všechno je na mně. Medikace, pomůcky, všechno. Je to záběr, ale nestěžuju si, jsem šťastná, že je doma. Když to porovnám s minulým rokem, je to mnohem lepší,“ přiznává maminka dvou dcer. „To, že Jirka je doma a mám vše pod kontrolou, je pro mě velká úleva.“

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová